You Are Here: Home » Actualitate » Salvarea persoanelor aflate la bordul barjelor blocate pe Dunăre a venit din aer

Salvarea persoanelor aflate la bordul barjelor blocate pe Dunăre a venit din aer

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

În cursul zilei de joi, 26 ianuarie, Compania de Navigație Fluvială Română Navrom din Galați a solicitat Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași și prefectului George Iacob să îi ajute pentru asigurarea transportului de alimente și materiale pentru persoanele aflate la bordul barjelor  sub pavilion românesc, rămase în gheață, la km 408, în dreptul localității Chiselet.

Astăzi, 27 ianuarie, pe heliportul din Oltenița a aterizat un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie (IGAV), care a fost încărcat cu alimentele necesare și materialele solicitate de marinari.

Reprezentanții IGAV, comandatul ISU Călărași, col. Lucian Diaconu, și prefectul George Iacob au mers în misiunea de transportare a alimentelor și materialelor necesare echipajului  barjelor blocate de câteva zile, pe Dunăre.

Echipajul elicopterului, sprijinit de pompierii din cadrul ISU Călărași, a reușit să descarce alimentele, printr-o acțiune de coborâre cu troliu la bordul barjei, unde se aflau 4 persoane. Un alt șlep și o barjă rămase blocate în aceeași zonă pe Dunăre nu au personal la bord, dar au suferit o serie de avarii. Pentru a nu se deteriora marfa transportată (cereale) au fost solicitate folii de plastic pentru acoperirea magaziilor de marfă.

Nu este prima acțiune  de acest gen, în județul Călărași, de la începutul acestui an. Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, pe Dunăre, în urmă cu doar 2 săptămâni, s-a acționat într-o situație similară, elicopterul MAI  deplasându-se de la București la Călăraşi, de unde a preluat alimentele duse pe stadionul municipal din localitate și transportate la barja aflată sub pavilion slovac, imobilizată în gheaţă, la km 9, pe braţul Bala.

Ambele misiuni au fost duse îndeplinite cu succes.

 

Număr de accesări 315

About The Author

Number of Entries : 1740

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top