You Are Here: Home » Actualitate » Proiect Erasmus derulat de Școala Gimnazială nr.1 Perișoru

Proiect Erasmus derulat de Școala Gimnazială nr.1 Perișoru

Print Friendly, PDF & Email

În perioada septembrie 2017 – iulie 2019, Școala Gimnazială nr.1 Perișoru derulează ca partener activități în Proiectul European Erasmus+: „MY STORY – OUR EUROPE”, finanțat prin Comisia Europeană, în valoare de 24.480 Euro împreună cu alte trei țări: Portugalia (coordonatorul proiectului), Italia și Turcia.

Scopul principal al proiectului îl reprezintă utilizarea noilor metode didactice în activități de invățare prin povești naționale și europene, cultivarea noțiunii de cetățenie europeană și noțiunii de toleranță prin acceptare reciprocă a partenerilor indiferent de poziția socială, religie, cultură și etnie.

În săptămâna 4-8 iunie 2018 s-au derulat activități în România, Școala Gimnazială nr.1 Perișoru fiind gazdă. Elevii au fost implicați în activități de învățare în diverse contexte și spații: școală și locații de educație și cultură din țară: Biblioteca Cărturești, Palatul Parlamentului, Castelul Peleș, Castelul Bran și Muzeul Satului.  Aceștia au dezvoltat competențe de utilizare TIC, competențe de comunicare în diferite limbi străine și competențe de comunicare  în public, prin prezentarea sarcinilor în limba engleză.

Atât pentru elevii cât și pentru profesorii grupului țintă, această săptămână a fost un interesant schimb de experiență, benefic tuturor, în viitor.

Număr de accesări 82

About The Author

Number of Entries : 873

© Copyright 2011-2019, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top