You Are Here: Home » Actualitate » Primarul Drăgulin:”Trebuie să privim spre viitor, învățând din trecut, cinstind memoria personalităților care au luptat pentru o Românie Unită!”

Primarul Drăgulin:”Trebuie să privim spre viitor, învățând din trecut, cinstind memoria personalităților care au luptat pentru o Românie Unită!”

Print Friendly, PDF & Email

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a transmis călărășenilor următorul mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române:

„24 ianuarie 1859-Ziua care este legată de personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ziua în care sărbătorim Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire.

Este o zi în care s-au pus bazele României moderne, este o zi în care trebuie să ne amintim că forța unui popor stă în solidaritatea și determinarea sa. Trebuie să privim spre viitor, învățând din trecut, cinstind memoria personalităților care au luptat pentru o Românie Unită.

Marcăm, așadar, astăzi, un moment de solidaritate și unitate a poporului român, o dovadă clară a puterii noastre de a construi împreună, de a trece peste dificultăți și de a privi cu încredere spre viitor.
La mulți ani, România!”

La 24 ianuarie 2017 se împlinesc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sau ”Unirea Mică”. Acest eveniment este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, după ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie, este ales și domn al Munteniei.

Țelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Număr de accesări 118

About The Author

Number of Entries : 838

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top