You Are Here: Home » Uncategorized » Primăria Călăraşi a lansat proiectul „Managementul comun al riscului pentru reacții eficiente ale autorităților locale în situații de urgență”

Primăria Călăraşi a lansat proiectul „Managementul comun al riscului pentru reacții eficiente ale autorităților locale în situații de urgență”

Print Friendly, PDF & Email

Primăria Municipiului Călăraşi a lansat proiectul„Managementul comun al riscului pentru reacții eficiente ale autorităților locale în situații de urgență”prin Programul INTERREG V-A România-Bulgaria. Durata de implementare este : 15.09.2018 – 14.09.2020. Partener în acest proiect, alături de  Primăria Călăraşi este şi  Municipalitatea Belene (Bulgaria) . Proiectul are un buget total  de  987 468 euro iar scopul acestuia constă în îmbunătățirea managementului comun al riscului în cele două localități.

Activități principale:

Schimb transfrontalier de bune practici în domeniul situațiilor de urgență;

Înființarea unei platforme comune online pentru diseminarea bunelor practici în domeniul situațiilor de urgență;

Achiziționarea unor echipamente pentru intervenții în situații de urgență;

Platforma comună online pentru diseminarea bunelor practici în domeniul situațiilor de urgență   va asigura:  furnizarea informațiilor  privind managementul și prevenția situațiilor de urgență în zona transfrontalieră; linkuri către diferite instituții pentru monitorizarea situațiilor de urgență și sisteme naționale de alertare timpurie; Secțiune de e-training în domeniul situațiilor de urgență; Secțiune de forum pentru diseminarea bunelor practici în domeniul situațiilor de urgență.

Bugetul municipiului Călărași în cadrul acestui proiect este de 487 915 euro, urmând a fi achiziționate echipamente pentru situații de urgență, după cum urmează: 3 x Bobcat, 1 x încărcător frontal, 2 x mașină deszăpezire, 1 x vidanjă, 1 x nacelă.

Conferința de presă s-a bucurat de prezența primarului Daniel Ștefan Drăgulin, administratorului public Valentin Deculescu, a conducerii Direcției de Programe și Dezvoltare Locală, a echipei de implementare a proiectului precum şi  a reprezentanților partenerilor bulgari.

Număr de accesări 36

About The Author

Number of Entries : 1181

© Copyright 2011-2019, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top