$
You Are Here: Home » Actualitate » Ministrul Sănătății a fost nemulțumit de secția Pediatrie a S.J.U. Călărași

Ministrul Sănătății a fost nemulțumit de secția Pediatrie a S.J.U. Călărași

Print Friendly, PDF & Email

În cursul acestei dimineți, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a venit în vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Călărași.

Imediat ce a fost întâmpinat de conducerea județului, ministrul a cerut să vadă o secție problematică a spitalului și a fost condus pe secția Pediatrie.

„Nu mi-a plăcut faptul că avem copii internați în astfel de condiții.  Spitalul este curat, dar nu sunt condiții hoteliere corespunzătoare. Eu sunt convins că personalul medical își dă tot interesul și i-am văzut dedicați, altfel nu ar sta să lucreze în astfel de condiții. Cred că pacienții nostri și medicii nostri merită condiții mai bune de spitalizare. Și semnalele care mi-au venit au fost legate de acest lucru, ca sunt condiții precare, că personalul este puțin ca număr, că noaptea este o singură asistentă pe toată secția, o singură infirmieră pe două secții, lucru adus în atenția mea atât de pacienți, cât și de personalul din spital. Sesizările mi-au venit telefonic, dar și pe facebook, pentru că mereu datele mele de contact au fost oficiale.”, a spus Florian Bodog.

Ministrul Sănătății a spus că va sprijini conducerea spitalului pentru a fi cunoscute posturile de medici vacante, dar că va fi pregătită și o lege pentru ca pachetele salariale să devină mai atractive pentru medici, dând posibilitatea Consiliilor Județene sau Locale, de care aparțin spitalele din țară, să contribuie financiar.

Ceea ce nu a văzut ministrul, cât timp a așteptat să se deblocheze liftul în care a rămas captiv, preț de câteva minute,  a fost faptul că usa de acces pe Pediatrie este permanent închisă cu cheia, fiind o persoană care răspunde de deschiderea ei, iar în cazul în care are loc un eveniment neașteptat (incendiu, cutremur etc.) viața celor internați poate fi pusă în pericol, pentru că ușa nu are un sistem de deschidere, controlabil din interior, pentru a putea fi părăsită incinta.

Ministrul a a avut și o întâlnire cu medicii călărășeni, după care a susținut o conferință de presă.

Vom reveni cu amănunte.

Număr de accesări 1.146

About The Author

Number of Entries : 1740

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top