Investiţiile din Călăraşi şi „scărpinatul după ureche”

Print Friendly, PDF & Email

Se pare că la Călăraşi, lucrările edilitare, făcute pe genunchi, au devenit o obişnuinţă. Însă, dureros este faptul că toate se fac pe banii noştri, ai contribuabililor. Dar nu este nimic ieşit din comun, ceea ce se întâmplă la Călăraşi, se poate  întâlni în mai toate localităţile din România. De fapt, aşa ne place nouă românilor, să facem un lucru bun,  numai scărpinându-ne de două ori, după ureche.

arbustiBunăoară, scuarul existent pe strada Bucureşti, din Călăraşi, face parte din operele edilitare ale vestitului Dorel.  În momentul în care au fost finalizate, trecerile de pietoni de pe scuar au fost delimitate de dale, care au fost montate la un unghi prea mic,  fiind prea abrupte. Mulţi dintre călărăşeni au reclamat la Primărie, faptul că,  acele dale sunt adevarate obstacole, mai ales pentru cei vârstnici, deoarece  se împiedică de ele. Conducerea Primăriei a fost receptivă la sesizările cetăţenilor şi a dispus modificarea trecerilor de pietoni.

S-a mai turnat asfalt şi au fost, din nou, montate dalele respective. Aşa că firma constructoare a trebuit să scoată alți bani din cont,  pentru a realiza modificările. Mai mult decât atât, în acestă toamnă, pe aceleaşi treceri, au fost realizate şi marcajele rutiere. Numai că, la doar câteva zile, au început să se cureţe. Asta dovedeşte cât de bună este, din punct de vedere calitativ, acea vopsea acrilică. Aşa că, firma care a efectuat marcajele va trebui să reia  vopsirea acestora. De curând, au fost plantați arbuști, care au fost scoși și replantați, pentru că erau mai mici decât trebuie, recunoaşte primarul  Drăgulin.

banci-parcŞi Parcul Central, din municipiu, este în plină reabilitare. S-au scos vechile borduri şi au fost montate altele noi,  în vederea reproiectării aleilor. Această operaţie ar fi putut fi mai puţin costisitoare, dacă bordurile vechi ar fi fost refolosite. Dar cireaşa de pe tort a fost, de fapt, achiziţionarea mobilierului. Toate băncile din parc au fost înlocuite, chiar dacă vechimea acestora este de doar trei sau patru ani, starea lor fiind foarte bună.

Întrebat pe această temă, edilul Drăgulin a precizat că a trebuit să schimbe băncuţele pentru a fi…toate la fel,  iar cele vechi vor fi montate în alte locuri din oraş.

Adică, „alţi bani, altă distracţie”, că doar sunt din buzunarul „nelimitat” al cetățeanului.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Roxana Paţurcă:”Doresc să fiu un reprezentant al judeţului, cu care oamenii şi PSD-ul să se mândrească”

vin nov. 4 , 2016
Călăraşeanca Roxana Natalia Paţurcă a fost desemnată să candideze pentru funcţia de senator al României, din partea Partidului Social Democrat Călărași (PSD). La cei 37 de ani ai săi, a avut curajul să intre în apriga bătălie electorală pentru alegerile parlamentare, din 11 decembrie. Membru cu ştate vechi în PSD,  […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!