$
You Are Here: Home » De interes » În prima jumătate a anului, la Centrul Maternal Călărași au beneficiat de măsura de suport 8 cupluri (mamă/copil)

În prima jumătate a anului, la Centrul Maternal Călărași au beneficiat de măsura de suport 8 cupluri (mamă/copil)

Print Friendly, PDF & Email

   În prima jumătate a anului 2017, au beneficiat de măsura de suport a Centrului Maternal (CM)  Călărași  8 cupluri (mamă-copil). Din cele 8 cazuri procesate până la sfârșitul semestrului I 2017, 4 mame s-au înscris în cazuistica de violenţă conjugală; s-a solicitat expertiza medico-legală în cazul unui copil abuzat fizic și a fost depusă plângere penală la IPJ Călărași, iar în alt caz s-a depus la Poliţia municipiului Călăraşi plângere privind violenţa asupra mamei; o mamă a beneficiat de consiliere juridică, în vederea întocmirii acţiunii de încredinţare cu  stabilire de  domiciliu minori.

Total cupluri ce au beneficiat de măsura de suport:

8  mame (1 caz mama minora) –  13  copii,  dintre care:

Mame cu doi copii:  2 cazuri;

Mame cu un singur  copil : 5  cazuri ;

Mame cu patru copii : 1 caz.

Ca mediu de proveniență : urban – 2 cazuri; rural – 6 cazuri

S-a făcut reintegrarea/ integrarea socio-familială a cuplului mamă-copil/copii , în 6  cazuri, astfel:

  • domiciliul de provenienţă :  3 cazuri;
  • domiciliul bunicilor materni/ paterni ai copilului:  1 caz;
  • domiciliu terţă persoană   : 1  caz;
  • alte situatii (chirie): 1 caz

La sfarsitul semestrului I 2017, în Centrul Maternal Călăraşi erau active un numar de 2 cazuri.

     În ceea ce privește integrarea educaţională-şcolară, 1 copil a fost înscris la Gradiniţa nr. 5 din proximitatea unităţii, frecventând cu regularitate grădiniţa, iar  3 copii au frecventat Şcoala Gimnazială ,, Mihai Viteazu’’- Călăraşi, fiind acompaniat de mame sau personalul Centrului Maternal.

S-a pus accentul și pe  formarea profesională a mamelor rezidente, astfel că 2 mame au fost înscrise la cursuri de formare profesională, organizate de CRFPA si AJOFM Călăraşi, una obtinand calificarea de „frizer”, cealalta fiind în curs de formare, iar 2  mame au fost acompaniate şi sprijinite în obţinerea unui loc de muncă în domeniul alimentaţiei publice si confectii.

       Persoane ce au necesitat încadrare în grad de dizabilitate:

      2  persoane au fost încadrare în grad de dizabilitate, dintre care : mame adult–  2 cazuri.

 Cazuri ce au necesitat redirecţionare/ schimbare măsură de protecţie: 0 cazuri.

Alte cupluri mama-copil/copii  ce s-au aflat în atenţia CM Călăraşi (înregistrate în baza de date), fără să beneficieze de măsura de suport:  6 mame  – 8 copii  si o gravida in ultimul trimestru de sarcina ( rural – 5 cazuri; urban – 2 cazuri ), dintre  care:

  • 3 cazuri- au refuzat rezidenţa în CM;
  • 1 cazsprijinit si indrumat pentru preluarea cuplului mama – copil de catre familia largita;
  • 1 caz – mama – 2 copii, aparţinând  altui judeţ,  a fost sprijinită  în facilitarea preluării de către CM de pe raza judeţului de provenienţă ( sector 3 Bucuresti);
  • 1 caz- lucrat de CM Călăraşi pentru preluarea copilului de catre un AMP (mama prezenta deficienta psihica si tulburari de comportament; nu se incadra in criteriile de admitere in CM).

Din acest total de 6 cazuri, 1 a fost caz de violenţă conjugală, manifestată în faţa copiilor, informează  șefa Centrului Maternal Călărași, Mihaela Dumitru.

Număr de accesări 290

About The Author

Number of Entries : 855

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top