În luna martie, 498 de situaţii de urgenţă produse pe raza judeţului Călărași

Print Friendly, PDF & Email

interventii ISUPompierii militari din cadrul I.S.U. Călăraşi au intervenit pentru soluţionarea şi înlăturarea efectelor negative a 498 de situaţii de urgenţă produse pe raza judeţului.

În luna martie, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, echipajele de intervenţie au fost solicitate pentru 498 situaţii de urgenţă, ceea ce reprezintă o medie de 16 intervenţii pe zi, mai mult cu aproximativ 7% decât în luna martie 2014, când subunităţile inspectoratului au intervenit la un număr de 465 situaţii de urgenţă.

Repartiţia acestor intervenţii pe categorii este următoarea: ► 22 pentru stingerea incendiilor, reprezentând 4,4% din totalul intervenţiilor, mai mult cu 4,7% faţă de luna martie 2014, când s-au înregistrat 21 incendii; ► 6 incendii de vegetaţie uscată, reprezentând 1,2% din total, cu 33,3% mai puţin decât în luna martie 2014, când au s-au înregistat 9 incendii de vegetaţie uscată; ► 432 intervenţii S.M.U.R.D., reprezentând 86,7% din totalul intervenţiilor, mai mult cu 5,4% decât în luna martie 2014, când s-au înregistrat 410 intervenţii de acest tip;► 22 acţiuni pentru protecţia comunităţilor (18 inundaţii, o asanare de muniţie rămasă neexplodată şi trei  misiuni de asigurare măsuri P.S.I. la evenimente publice de amploare), reprezentând 4,4% din totalul intervenţiilor, mai mult cu 46,6% decât în luna martie 2014, cu 15 acţiuni pentru protecţia comunităţilor (4 asanări de muniţie, 5 inundaţii, o intervenţie de tip CBRN şi 5 misiuni de asigurare măsuri PSI la evenimente publice de amploare); ► 3 intervenţii la care nu s-a acţionat (3 întors din drum), reprezentând 0,6% din total intervenţii, mai puţin cu 62,5% comparativ cu luna martie 2014, când am fost solicitaţi la 8 intervenţii unde nu s-a acţionat; ► 13 alte intervenţii (7 misiuni pentru transport persoane supraponderale în sprijinul S.A.J., 2 intervenţii deblocare uşă locuinţă, o intervenţie coborâre persoană decedată din copac şi o intervenţie ca urmare a unei tentative de suicid), faţă de luna martie 2014, când au fost 2 intervenţii încadrate la alte solicitări.

Distanţa medie parcursă de autospecialele I.S.U. Călăraşi din subunităţi până la locul producerii situaţiilor de urgenţă în luna martie 2015 a fost de 9,3 km pe intervenţie, timpul mediu de răspuns (de deplasare la intervenţii) a fost de 7 minute şi 35 secunde, iar timpul mediu de intervenţie a fost de o oră, 17 minute şi 40 secunde.

Din cele 495 situaţii de urgenţă (fără cele 3 situaţii unde nu s-a acţionat), 174 au avut loc în mediul urban, 314 în mediul rural şi 7 pe drumurile ce străbat teritoriul judeţului.

INCENDII ŞI INCENDII DE VEGETAŢIE

I.S.U. “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost solicitat în cursul lunii martie 2015 să intervină pentru localizarea şi limitarea a 28 intervenţii din totalul de 498 al acestei perioade, ceea ce reprezintă 5,6% din totalul intervenţiilor.

INUNDAŢII

În luna martie 2015 personalul din cadrul I.S.U. “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost solicitat să intervină la 18 intervenţii la inundaţii. Nivelul pânzei freatice din localitatea Dragalina a fost în continuare ridicat, fapt ce a impus continuarea acţiunilor de intervenţie la inundaţii, Secţia Dragalina fiind solicitată să intervină la un număr de 16 inundaţii, iar la celelalte 2 inundaţii a intervenit Garda de intervenţie Budeşti, acestea fiind produse ca urmare a căderii de precipitaţii abundente.

În urma acestor inundaţii s-a evacuat apa dintr-un număr cumulat de 32 locuinţe şi 144 gospodării cetăţeneşti, bunurile salvate prin intervenţia promptă a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă fiind în valoare de aproximativ 3645000 lei.

INTERVENŢII S.M.U.R.D.

Numărul intervenţiilor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, în luna martie 2015, se ridică la 432 intervenţii, reprezentând 86,75% din total, la 33 intervenţii echipajele SMURD intervenind în cooperare cu ambulanţele S.A.J. Călăraşi.

Intervenţiile SMURD au fost solicitate astfel: două pentru asistenţă persoane + descarcerare şi 430 pentru asistenţă persoane.

Situaţiile de urgenţă care au necesitat intervenţia echipajelor SMURD: traumatisme asistate de SMURD – 115; diverse afecţiuni asistate de SMURD – 235; intoxicaţii asistate de SMURD – 19; accident rutier fără decarcerare -14; afecţiuni cardiace – 35; accident rutier cu descarcerare – 1; arsuri asistate de SMURD -1; degajări de persoane – 2; bolnavi cu S.C.R. – 13;

La cele 432 intervenţii SMURD din luna martie 2015, au fost asistate un număr de 435 persoane, 409 fiind adulţi şi 26 copii.

Starea pacienţilor la sosirea echipajelor SMURD era următoarea: conştienţi – 407; semiconştienţi – 5; inconştienţi – 22; găsiţi decedaţi – 1;

Cele 407 persoane găsite conştiente au fost predate la unităţile spitaliceşti cu starea de sănătate stabilă, iar din cele 27 persoane găsite inconştiente sau în stare de semiconştienţă, la un număr de 11 persoane le-au fost efectuate manevre de resuscitare, 3 dintre acestea răspunzând manevrelor efectuate de către personalul SMURD în cooperare cu cel de la S.A.J

Predarea pacienţilor de către echipajele SMURD s-a făcut astfel: la spital = 407 persoane; la alt echipaj SAJ = 17 persoane; rămân la locul intervenţiei = 3 persoane; refuză transportul la spital = 8 persoane.

Distanţa medie parcursă de ambulanţele inspectoratului către locul producerii situaţiei de urgenţă a fost de 9,75 km, iar timpul mediu de răspuns a fost de 7 minute şi 34 secunde, identic cu cel din luna martie 2014.

Timpul mediu de intervenţie al autospecialeleor SMURD, de la sosirea la locul intervenţiei şi până la începerea deplasării către unitatea spitalicească, a fost de 14 minute şi 52 secunde, cu 46,5% mai mic decât cel din luna martie 2014, care a fost de 27 minute şi 48 secunde, informează purtătorul de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu.

 

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Ce se întâmplă cu spațiul verde de pe strada București?

mie apr. 8 , 2015
Este întrebarea la care am căutat răspunsul, după ce am văzut că gardul viu, care separă sensurile de mers de pe strada Prelungirea București, a fost înlăturat. În acest sens, am aflat că lucrările de canalizare, efectuate în cadrul proiectului CL8, „Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!