$
You Are Here: Home » Uncategorized » File de Istorie/ Căsătoria regelui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino

File de Istorie/ Căsătoria regelui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino

Print Friendly, PDF & Email

Pe 31 august, se împlinesc 99 de ani de la prima căsătorie a regelui Carol al ll-lea cu Ioana Maria Valentina Lambrino.

Ioana Maria Valentina Lambrino, cunoscută ca Zizi Lambrino s-a născut pe 3 octombrie 1898 la Roman și a decedat pe 27 martie 1953 la Neuilly. Aceasta a fost prima soție a principelui Carol al II-lea al României.

Zizi Lambrino a fost descendentă a unei vechi familii aristocratice, ea era fiica generalului român Constantin Lambrino și a Euphrosinei Alcaz.

În timpul Primului Război Mondial, la 27 august 1918, îmbrăcat în uniformă de ofițer rus,  Carol al II-lea a părăsit  unitatea militară de la Târgu Neamț, al cărei comandant era, și, patru zile mai târziu, a plecat la Odessa împreună cu Zizi Lambrino.

Cei doi s-au căsătorit în secret la Odesa, în Ucraina, pe 31 august 1918, în contradicție cu statutul Casei Regale. Această căsătorie a fost anulată, pe 8 ianuarie 1919, printr-o sentință controversată a Tribunalului Ilfov, dar relația dintre cei doi a continuat și ulterior s-a născut un fiu considerat ca ilegitim, Mircea Gregor Carol Lambrino.

Principele Carol a fost trimis de tatăl său, regele Ferdinand într-o călătorie în jurul lumii, pentru „a o uita” pe Zizi.

 

Autor: Crina Elena Mihai

 

Număr de accesări 228

About The Author

Number of Entries : 1181

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top