$
You Are Here: Home » De interes » Doi pescari bulgari reţinuţi în apele teritoriale româneşti

Doi pescari bulgari reţinuţi în apele teritoriale româneşti

Print Friendly, PDF & Email

frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa au depistat şi reţinut doi cetăţeni bulgari care pescuiau la 50 de metri de malul românesc al flv. Dunărea.

În ziua de 20.10.2013, ora 16.45, poliţiştii de frontieră au depistat pe timpul executării misiunilor de supraveghere si control specifice, două persoană de sex masculin care pescuia cu trei plase de pescuit în lungime totală de 200 m., în apele fluviului Dunărea, foarte aproape de malul românesc.

Cu ocazia verificărilor poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele în cauză sunt cetăţeni bulgari cu domiciliul în loc Silistra şi Garvăn şi au intrat în ţară cu ajutorul unei bărci, prin trecerea ilegală a frontierei de stat, cu intenţia de a pescui în fluviul Dunărea.

Persoanelor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de “ intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, “nedetinerea licentei/autorizatiei de pescuit comercial”, “deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial“.  Cetăţenii bulgari au fost predaţi autorităţilor bulgare în baza protocolului de readmisie  încheiat între cele două state.

Purtător de cuvânt

Comisar şef

CHIRU VASILE

 

Număr de accesări 97

About The Author

Number of Entries : 1740

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top