You Are Here: Home » Actualitate » Directorul Ecoaqua: „Nu este niciun pericol să rămânem fără apă potabilă!”

Directorul Ecoaqua: „Nu este niciun pericol să rămânem fără apă potabilă!”

Print Friendly, PDF & Email

Dunărea înghețată a afectat, în ultima lună, armatorii rămași captivi cu navele pe Dunăre, dar a creat și o stare de neliniște în rândul populației din municipiul Călărași, în ceea ce privește alimentarea cu apă.

Stația plutitoare de captare a apei de la Chiciu, prin care este asigurată alimentarea cu apă, a fost afectată de gheața din jurul ei și câteva țevi au fost deformate. Directorul Ecoaqua, Cezar Neagu, ne-a declarat că s-a luat decizia de alimentare cu apă a populației prin varianta alternativă: extragerea apei prin criburi.

„Zilele trecute, podul de gheață a deplasat vreo 2 metri stația plutitoare și am luat hotărârea să o tragem la mal. Acum funcționăm pe criburi și după ce Dunărea se va dezgheța vom reveni cu stația plutitoare. Am avut câteva pobleme cu ea, gheata ne-a deformat câteva țevi și, până la sfârșitul săptămânii, le vom repara.

De regulă, atunci când nivelul apei este scăzut trebuie să funcționăm cu criburi, ne-am gândit și la o variantă de protejare a stației plutitoare, dar care este costisitoare și încă mai căutăm soluții. Acum nivelul apei este în creștere, deci nu vom avea probleme.

În momentul de faţă sunt în funcţiune criburile, alimentarea oraşului este asigurată, nu este nicio problemă.”, a declarat pentru Actualitatea de Călărași, directorul Ecoaqua, Cezar Neagu.

 

 

 

 

 

 

 

Număr de accesări 218

About The Author

Number of Entries : 1740

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top