$
You Are Here: Home » Evenimente » Ambasadorul Republicii Belarus a fost prezent în comuna Vâlcelele, la Ziua Eroilor

Ambasadorul Republicii Belarus a fost prezent în comuna Vâlcelele, la Ziua Eroilor

Print Friendly, PDF & Email

Aşa cum a intrat în tradiţia locală, de ani de zile, memoria bravilor ostaşi a fost comemorată joi, 25 mai, de Ziua Eroilor, de către Primăria comunei Vâlcelele, împreună cu invitații săi.

Primarul Ionel Tatu i-a invitat să îi fie alături la acest eveniment pe reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Poliției de Frontieră, Inspectoratului Județean Școlar, pe președintele Consiliului Județean, precum și mulți alți oaspeți de seamă.

A onorat cu prezența invitația de a fi prezent la Ziua Eroilor, Ambasadorul Republicii Belarus, Andrei Grinkevich, care a declarat:

“Pentru mine este o onoare deosebiă de a fi alături de dvs.,  în comuna Vâlcelele și de a participa la această sărbătoare de comemorare a eroilor neamului.

Adresez sincere urări de sănătate și prosperitate conducerii comunei și tuturor locuitorilor!”

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, fost primar timp de 4 mandate al comunei Vâlcelele, s-a adresat locuitorilor:

„25 mai – zi cu dublă semnificație- Ziua Eroilor şi Înălțarea Domnului- ne oferă prilejul de a cugeta asupra trecutului cu credință în viitor. Participarea instituției la manifestările acestei zile înseamnă respect şi recunoștință veșnică.Mi-aduc aminte cum așteptam această zi, cu mari emoții, în calitate de primar al comunei, dar viața ne-a pus pe poziții noi. Ne-am identificat cu acest monument istoric, al grenadierului Constantin Mușat și am reușit cu ajutorul domnului colonel Răducan să aducem aceste tunuri de la armata română,  prin transfer, iar astăzi, primarul în funcție, Ionel Tatu, a organizat un eveniment deosebit de frumos. Să nu-l uităm nici pe Gabriel Oroianu, care a continuat tradiția cât timp a fost primar și vă mulțumesc tuturor că dați curs acestei zile mărețe, fiind prezenți la evenimentele organizate.”

După Slujba de pomenire a eroilor, din localitatea Vâlcelele,  a urmat un program artistic dedicat Zilei Eroilor, susținut de elevii claselor I – VIII, de la Şcoala „Florenţa Albu”, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Vâlcelele. Și în satul Floroaica, la Monumentul eroului național grenadier, Constantin Mușat, au fost depuse coroane de flori și a continuat programul artistic organizat de elevii din Vâlcelele, alături de care s-au aflat și elevii Colegiului Economic din Călărași, ca în fiecare an.

Un program muzical special a fost susținut de artiștii Axinte și Mihai Napu.

 

Număr de accesări 289

About The Author

Number of Entries : 857

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top