You Are Here: Home » Actualitate » A fost aleasă o nouă conducere a Uniunii Judeţene Sanitas Călăraşi

A fost aleasă o nouă conducere a Uniunii Judeţene Sanitas Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

În ultimii ani de zile, Uniunea Judeţeană Sanitas Călăraşi, grupare ce face parte din Federaţia Sanitas România, s-a evidenţiat în comunitatea de pe malurile Borcei ca o organizaţie puternică, bine conturată în lupta sindicală de pe plan local. După cum se cunoaşte, această amplă grupare sindicală ce are în  componenţă aproximativ 1000 de membri, are un rol activ în respectarea drepturilor salariare din domeniul sănătăţii şi al asistenţei sociale.

Joi 31 mai, la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean a avut loc  cea de a IV-a conferinţă a Uniunii Judeţene Sanitas. Cu acest prilej a fost aleasă echipa de conducere a acestui sindicat pentru următorii 4 ani de zile. Printre participanţi s-au numărat membrii şi liderii grupărilor sindicale din spitalele călărăşene, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC), precum şi din cadrul unităţilor de asistenţă socială din judeţul Călăraşi .

De menţionat este şi faptul că Uniunea Judeţeană Sanitas a avut un rol  important  în negocierile şi discuţiile purtate cu conducerea Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte obţinerea unor drepturi pentru  angajaţii DGASPC Călăraşi.

Printre invitaţi s-au numărat, Primvicepreşedintele Federaţiei Sanitas România, Iulian Pope,  prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob,  directorul executiv adj. al DGASPC Călăraşi, Lavinia Grosu , medicul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate,  Silviu Drăgan.

Lavinia Grosu a dorit să aducă în atenţie buna colaborare între instituţia sa şi Sanitas Călăraşi.

„Mulţumim că aţi fost alături de noi, ori de câte ori a fost nevoie”. Trebuie să apreciez că avem o relaţie bună de colaborare, pozitivă.

V-am perceput ca un sindicat serios,  sunteţi adevăraţi profesionişti, bine informaţi,  în ceea ce priveşte legislaţia muncii. Spun aceste lucruri pentru că pot  face  o comparaţie.  Înainte să colaborăm cu dumnevoastră , în cadrul DGASPC,  au fost vreo trei grupări sindicale. Noi,  ca manageri ai acestei instituţii, participam, în trecut,  la şedinţele cu aceste grupări sindicale si eram obligaţi de fiecare dată să asistăm la discuţiile tensionate dintre  reprezentanţii acestora.  Era foarte greu să ajungem împreună la un numitor comun şi la soluţii amiabile. În momentul în care salariaţii noştri  au aderat la Uniunea Judeţeană Sanitas, s-a schimbat situaţia. Au venit oameni cu altă viziune, cu alt stil de lucru, oameni dedicaţi acestei misiuni sindicale. Sunt alături de noi în toate demersurile noastre, în ceea ce priveşte Legea Salarizării şi în stabilirea sporurilor. Noi vă mulţumim pentru colaborarea pe care o avem cu dumneavoastră care, sper  că va fi, în  continuare, la acelaşi nivel.”,  a menţionat  Lavinia Grosu.

La rândul său, prefectul judeţului, George Iacob, a ţinut să facă o mică descriere a relaţiei instituţionale pe care o are cu preşedintele Uniunii Judeţene Sanitas Călăraşi, Valentin Robescu, cunoscut ca un lider profesionist , respectabil şi bun negociator.  „Îl cunosc pe domnul Robescu de mult timp, ca pe un om cu multă experienţă, cu care nu se poate negocia uşor. Este un adevarat profesionist în lupta sindicală şi îl apreciez pentru tot ceea ce face în misiunea sa.”, a spus prefectul judeţului.

În urma  votului acordat de către membrii Uniunii Judeţene Sanitas a fost aleasă noua conducere a cărei componenţă este următoarea:

Preşedinte: Valentin Robescu

Primvicepreşedinte :Mihaela Osman( Sindicatul Medisan- Spitalul Judeţean Călăraşi )

Vicepreşedinte:Nicolae Motică( Sanitas –Spitalul Săpunari )

Secretar: Elena Vintilă

Trezorier: Anton Ecaterina

Preşedinte al Comisiei de Cenzori : Adrian Comşa(Spitalul Judeţean Călăraşi )

 

Număr de accesări 513

About The Author

Number of Entries : 1181

© Copyright 2011-2019, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top