1180 persoane pot urma cursuri gratuite, în acest an, prin AJOFM Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

AJOFM 1În conformitate cu Planul de Formare Profesională pentru anul 2013, pe parcursul acestui an, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi va organiza 81 de cursuri de (re)calificare la care vor participa un număr de 1180 persoane.

Cursurile se vor derula atât prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, cât şi prin furnizori de formare autorizaţi conform legii.

Un număr de 52 de programe de formare profesională vor fi finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, iar alte 29 din fonduri europene.

Cursantii vor obţine certificate de calificare în domenii precum:

–         pază şi protecţie – agent securitate

–         alimentaţie publică/industria alimentară – brutar, bucătar, patiser, cofetar, măcelar, ospătar

–         comerţ – comerciant vânzător mărfuri alimentare şi nealimentare, lucrător în comerţ

–         construcţii – dulgher, fierar betonist, electrician constructor, instalator instalații tehnico sanitare și de gaze, lucrător finisor pentru construcții,  lucrător instalator pentru construcții, zidar pietrar, montator pereţi plafoane din ghips carton, lucrător în structuri pentru construcţii, confecționer construcții metalice, mașinist la mașini pentru terasamente, mozaicar faianțar

–         servicii – coafor, frizer, manichiura, pedichiură, cosmetician, îngrijitor bătrâni la domiciliu, îngrijitoare de copii, maseur

–         agricultură – lucrător în cultura plantelor, operator siloz, tractorist; mecanic de exploatare în cultura mare

–         transporturi – mecanic auto

–         tâmplărie – confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice

–         confecţii textile – confecţioner asamblor articole textile

–         ate domenii –  formator, limba engleză, manager de proiect, operator introducere, validare şi prelucrare date.

Cursurile de formare profesionala sunt gratuite pentru toate persoanele care nu realizeaza venituri.

Pregatirea profesională se realizează pentru o paleta foarte largă de meserii. Planul de formare profesională putând fi adaptat pe parcursul anului în funcție de solicitările de pe piața muncii.

Pe parcursul anului 2012, 498 persoane din evidenţa AJOFM Călăraşi şi-au găsit un loc de muncă în urma finalizării unui curs de re/calificare, informează responsabilul mass-media, Simona Donciu.

Please enter banners and links.

Next Post

Tatăl şi fiul, Gheorghe şi Daniel Florea au sărbatorit împreună Ziua Poliţiei la Călăraşi

mar mart. 26 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱La manifestările prilejiute de sărbătorirea Zilei Poliției Călărășene, deputatul Daniel Florea și tatăl său, general maior în rezervă Gheorghe Florea, fost comandant al I.P.J. Călărași s-au aflat în mijlocul oamenilor legii.  Generalul Gheorghe Florea a ținut să mulțumească polițiștilor călărășeni pentru ospitalitatea cu care este […]

Te mai poate interesa