You Are Here: Home » Actualitate » „Zilelele Europene ale Patrimoniului”, la Călăraşi

„Zilelele Europene ale Patrimoniului”, la Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

foto-zilele-patrimoniului Sâmbătă, 17 septembrie, Biblioteca Judeţeană ,,Alexandru Odobescu”, din Călăraşi, marchează  „Zilelele Europene ale Patrimoniului”. Acest eveniment, aflat la cea de-a 24-a ediţie, este  organizat, în fiecare an, în luna septembrie, la inițiativa comună a Consiliului Europei și a Uniunii Europene.

Ediţia actuală a manifestării, ca și cele anterioare, are drept scop sensibilizarea cetățenilor, cu privire la cunoașterea și respectarea patrimoniului lor cultural.

În acest context, Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” va organiza  o serie de manifestări culturale menite să pună în valoare munca şi migala celor care realizează, manual, frumoasele şi inegalabilele costume populare româneşti, dar şi alte obiecte handmade.

Începând cu ora 10:00, la sediul situat în cadrul Centrului Cultural Judeţean, se vor viziona materiale documentare despre noţiuni de bază ale înşirării mărgelelor, bijuterii din mărgele şi elastice, ornamente de hârtie, figurine din sârmă pluşată, dar şi proiecţii de fotografii cu modele populare. De asemenea, în cadrul unui atelier intitulat „Să ţesem frumos,” se vor confecţiona covoraşe din hârtie, cu modele tradiţionale româneşti.

În aceeaşi zi, reprezentanţii instituţiei vor organiza o masă rotundă cu tema „Clubul magic inspiraţional-motive şi cusături populare tradiţionale româneşti”, unde se vor realiza semne de carte şi accesorii populare.

Călărăşenii  interesaţi să participe la astfel de manifestări vor putea vedea expoziţii cu obiecte de artă ţărănească populară şi expoziţii de carte despre: brățări şi figurine din elastice, îngerași, inele şi flori decorative din mărgele, bijuterii din materiale reciclabile, noţiuni de bază ale înşirării mărgelelor, quilling-tehnica spiralării hârtiei, ghirlande vesele din hârtie, zâne şi flori din şnururi şi panglici de hârtie.

Număr de accesări 116

About The Author

Number of Entries : 1176

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top