You Are Here: Home » Actualitate » Zilele Municipiului/Două nave militare ale Flotilei Fluviale îşi vor deschide porţile în Portul Chiciu, sâmbătă 22 septembrie

Zilele Municipiului/Două nave militare ale Flotilei Fluviale îşi vor deschide porţile în Portul Chiciu, sâmbătă 22 septembrie

Print Friendly, PDF & Email

În anul Centenarului Marii Uniri, marinarii militari de la fluviu şi-au propus să vină mai aproape de locuitorii oraşelor riverane zonei de responsabilitate a Flotilei Fluviale. După porturile din Calafat, Turnu Măgurele, Olteniţa, Drobeta-Turnu Severin, Baziaş, Cernavodă, Galaţi, Tulcea, Sfântu Gheorghe şi Constanţa, navele militare fluviale vor acosta, în acest an, și la Călăraşi, cu prilejul Zilelor municipiului, la invitația Primăriei Municipiului Călărași.

Două nave militare ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, un monitor si o vedetă blindată, îşi vor deschide porţile în Portul Chiciu, sâmbătă 22 septembrie, în cadrul Zilelor Municipiului Călărași. Vizitarea navelor se va putea face în intervalul orar 10.00-18.00. Operatorul local de transport va pune la dispoziție curse din oră în oră, cu plecare de la Stația Orizont, începând cu 09.30, ultima cursă urmând să se realizeze la 17.30.

Vizitatorii sunt așteptaţi la bordul navelor militare, pentru a afla din specificul vieţii de marinar militar şi să descopere de ce navelor fluviale li se spune şi „arici”.  Flotila Fluvială este structura Forţelor Navale Române care asigură libertatea de navigaţie pe fluviul Dunărea, de la intrarea în ţară până la gurile de vărsare, cu braţele şi canalele adiacente, respectiv Delta Dunării şi zona lagunară.

Număr de accesări 64

About The Author

Number of Entries : 824

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top