You Are Here: Home » De interes » V. Iliuță: „Peste 6 luni, RMN-ul va fi pus în funcțiune, la SJU Călărași”

V. Iliuță: „Peste 6 luni, RMN-ul va fi pus în funcțiune, la SJU Călărași”

Print Friendly, PDF & Email

spital-urgenteVineri, 14 octombrie, a fost aprobată, la nivel guvernamental, suma de 100.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Călărași.

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, ne-a declarat că Viorica Ghiorghiță, coordonatoarea Unităţii de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean Călăraşi, dar şi al SMURD, urmează să transmită o listă, cu aparatura necesară.

“Astăzi (n.r. vineri, 14 octombrie), ne-a fost bugetat spitalul cu 100.000 de lei și urmează să fie transmisă lista cu aparatura medicală necesară pentru dotarea UPU Călărași.

rmnTotodată, s-a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Sănătății, în valoare de 7, 3 milioane de lei, pentru construcția locului unde va fi amplasat RMN-ul și cumpărarea acestuia, iar noi avem deja cofinanțarea de 10%, care a fost prevăzută în buget, încă de la începutul anului, de fosta conducere a Consiliului Județean.

S-a semnat contractul de finanțare cu furnizorul de echipamente medicale Toshiba, care se va ocupa de construcția și aparatura medicală, dar și de pregătirea profesională a personalului medical de pe secția radiologie, care va folosi RMN-ul, ce va fi pus în funcțiune peste 6 luni, conform contractului, a declarat, pentru Actualitatea de Călărași, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.”

Număr de accesări 266

About The Author

Number of Entries : 1739

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top