You Are Here: Home » Actualitate » Un medic, cu rezidențiatul la Paris, vine la spitalul din Călărași

Un medic, cu rezidențiatul la Paris, vine la spitalul din Călărași

Print Friendly, PDF & Email

spital 2Managerul Spitalului Județean Călărași a fost prezent într-o conferință de presă, în cadrul căreia ne-a informat că celor 50 de medici din spital, li se va mai adăuga, în curând, încă un specialist.

Este vorba de o tânără care și-a făcut rezidențiatul la Paris, în specialitatea ATI (anestezie, terapie intensivă) și care va veni să lucreze la Spitalul Județean de Urgență Călărași.

“Și-a dat examenul de specialitate, în lunile septembrie și octombrie a.c., iar în acest moment avem contract cu ea, dar este o perioadă neclară. A luat examenul, dar mai durează, până la două luni, până cînd ministerul Sănătății va emite documentul. După ce va veni, va coordona secția ATI. Mai suntem în discuții cu un medic basarabean. Dacă va dori să vină, vom putea asigura gărzile și toate secțiile de chirurgie ale spitalului vor merge în flux continuu.

Singurul medic ATI-ist, pe care îl are spitalul, este dr.  Lucica Farcaș, care s-a pensionat și lucrează, în baza unui contract,  pentru câteva ore pe zi. Din acest motiv, operațiile nu se pot face după ora 16.00. Chiar și în cazurile grave, știți și dumneavoastră, că nu venea medicul după ce i se încheia programul să facă anestezia.”, a spus managerul spitalului.

Întrebat ce salariu va avea medicul ATI-st, managerul Dan Romulus Șerban a declarat că, numai, 1.500 de lei. Un răspuns simplu care arată motivul pentru care cele peste 30 de posturi de medic, scoase la concurs, au rămas neocupate.

 

 

 

Număr de accesări 1.205

About The Author

Number of Entries : 1739

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top