You Are Here: Home » Actualitate » Tur de forță în județul Călărași/Conducerea C.J. și-a propus să ajungă la toate primăriile, într-o săptămână

Tur de forță în județul Călărași/Conducerea C.J. și-a propus să ajungă la toate primăriile, într-o săptămână

Print Friendly, PDF & Email

conducerea CJ in judet.png2Tur de forță, în județul Călărași, făcut de către conducerea Consiliului Județean.

Vasile Iliuță, președintele proaspăt ales în fruntea județului, a declarat, încă de săptămâna trecută, că vrea să ajungă la toate primăriile din județ (55 la număr), într-un timp cât mai scurt.

Deplasările în teritoriu au început de luni, 4 iulie, iar targetul propus, pe zi, pare a fi  10 primării, cu care să se discute și de la care să afle problemele curente. Deși nu este o relație de subordonare a primăriilor în raport cu Consiliul Județean, ci una de colaborare,  acest demers a lui Vasile Iliuță pleacă de la experiența avută în perioada în care a fost primar, când își dorea un bun dialog cu conducerea CJ, de atunci, dar și o mai bună finanțare, cu toate că, acum, banii sunt repartizați,  în mare parte, de către guvern.

De-a lungul timpului, au existat nemulțumiri, din partea unor primari, că banii au fost repartizați, cu precădere, către primăriile care aveau aceeași culoare politică sau o bună colaborare cu fostul președinte, Răducu Filipescu.

conducerea CJ in judetPrin acest demers, Vasile Iliuță vrea, să-i asigure pe primari, că problemele lor nu au culoare politică, pentru actuala conducere a CJ.

„Sunt președintele Consiliului Județean pentru 300.000 de oameni. Nu contează culoarea lor politică, ori ce au votat. Ne interesează să rezolvăm problemele lor și, de aceea, am preferat să venim în mijlocul comunităților din județ, pentru a întâlni în mod direct realitatea din teren.” – a declarat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță.

Dorința președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, ca vârful administrației județene să coboare la bază, s-a concretizat, luni, 4 iulie, într-o primă vizită de lucru, informează instituția, pe pagina sa de socializare. S-au purtat discuții cu primarii și funcționarii publici din comunele Dor Mărunt, Dragoș Vodă, Dragalina, Perișoru, Borcea, Jegălia, Unirea, Dichiseni, Roseți, Modelu.

La întâlnirea oamenilor din administrația locală au fost prezenți și preoți, oameni de afaceri și alți reprezentanți ai societății civile din comunele amintite.

Echipa CJ este formată din președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, vicepreședinții CJ Călărași, Marian Dinulescu și Valentin Barbu, directori din cadrul direcțiilor de specialitate, precum și parlamentari, pentru a veni în ajutorul primăriilor care au nevoie de sprijin, privind inițiativele legislative.

Interesant de văzut cum se vor concretiza aceste discuții cu primarii din județ și în ce mod suma ideilor strânse de la fiecare unitate administrativ-teritorială, din județ, se va regăsi în proiectele viitoare de dezvoltare a fiecărei localități.

Număr de accesări 758

About The Author

Number of Entries : 1740

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top