$
You Are Here: Home » Actualitate » Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi are un nou bloc operator

Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi are un nou bloc operator

Print Friendly, PDF & Email

Miercuri, 23 ianuarie, a fost inaugurat noul bloc operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, care va deveni funcțional, din 31 ianuarie 2019.

   Investiția privind modernizarea blocului operator a început în 2016 și este în valoare de 4 milioane de lei, fonduri ce provin, în totalitate, din bugetul Consiliului Județean Călărași, iar dotările și aparatura medicală înseamnă alți 700.000 de euro investiți.”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Valentin Emanoil.

Blocul operator este dotat cu şapte săli de operaţie, pentru chirurgie generală (inclusiv, intervenții chirurgicale oftalmologice și ORL), chirurgie pediatrică, ortopedie-traumatologie și obstretică-ginecologie. Este prevăzută și o sală tampon, care va fi pregătită, permanent, pentru operațiile urgente, pe lângă cele care sunt programate pentru operațiile curente.

  ,,Există depus un proiect pentru anveloparea spitalului, care sigur se va concretiza. Urmează alte investiții în dotarea spitalului, inclusiv micile dotări care mai trebuie efectuate pentru acest bloc operator.”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean, Valentin Barbu.

Sălile sunt construite şi utilizate în aşa fel încât, introducerea, generarea şi reţinerea de particule să fie minimă, iar parametrii relevanţi (temperatură, umiditate, presiune, viteză) să fie controlaţi conform standardelor naţionale şi internaţionale.

Număr de accesări 77

About The Author

Number of Entries : 855

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top