You Are Here: Home » Actualitate » Spitalul Județean de Urgență Călărași are aparat RMN, de ultimă generație

Spitalul Județean de Urgență Călărași are aparat RMN, de ultimă generație

Print Friendly, PDF & Email

scju-rmn-002rmn-scjuSănătatea locuitorilor județului Călărași reprezintă o prioritate pentru administrația  judeţului Călăraşi. ,,Am susținut și susțin în continuare investițiile în dotarea și modernizarea rețelei de sănătate, iar cea mai recentă achiziție a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pompei Samarian” Călărași demonstrează acest lucru.”, a precizat Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.

„În urma negocierilor pe care le-am purtat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat, dr. Raed Arafat, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, a sosit, ieri, 13 noiembrie, un aparat RMN de ultimă generație, pe care locuitorii județului Călărași și medicii spitalului îl așteaptă de cel puțin trei ani.

Valoarea investiției se ridică la 7.314.000 lei (inclusiv TVA) și a fost asigurată de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, care a contribuit cu 10 la sută din această sumă. Investiția acoperă pe lângă achiziționarea aparatului și lucrările de renovare ale clădirii destinate funcționării acestuia.

Potrivit informațiilor primite de la conducerea Spitalului Județean de Urgență, recepția lucrărilor va fi făcută până la finalul acestui an, urmând ca ulterior să fie semnat și contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru ca bolnavii să poată beneficia de servicii imagistice decontate din fondul asigurărilor de sănătate.

Județul nostru are nevoie de un operator de servicii medicale care să acopere la cele mai înalte standarde nevoile celor peste 300 de mii de locuitori, iar Consiliul Județean Călărași se preocupă constant în a răspunde exigențelor cetățenilor. De când am preluat mandatul de președinte al CJ Călărași au fost finalizate lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe, au fost începute lucrările de modernizare și dotare ale blocului operator, iar până la finalul anului 2016 vor fi terminate și lucrările de reabilitare a laboratorului de analize și a celui de anatomie patologică.

Sunt convins că toate aceste investiții vor transforma Spitalul Județean Călărași într-un reper regional în acordarea serviciilor medicale. “, a mai menţionat Vasile Iliuţă.

Număr de accesări 890

About The Author

Number of Entries : 1174

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top