You Are Here: Home » De interes » „Situl Natura 2000 Valea Mostiștei – Ținutul apelor din inima Câmpiei Române”

„Situl Natura 2000 Valea Mostiștei – Ținutul apelor din inima Câmpiei Române”

Print Friendly, PDF & Email

foto proiect Valea Mostistei„Situl Natura 2000 Valea Mostiștei – Ținutul apelor din inima Câmpiei Române” este un proiect al Asociației Centrul de Educație pentru Dezvoltare Durabilă (CEDDu) care beneficiază de finanțarea Fundației pentru Partneriat și MOL România, în cadrul programului Spații Verzi, componenta Arii Naturale Protejate. Proiectul propus de Asociația CEDDu are drept parteneri Asociația Echilibru (custodele Sitului Natura 2000 Valea Mostiștea) și școlile gimnaziale din Lehliu-Gară, Frăsinet, Gurbănești și Valea Argovei.

Proiectul se desfășoară între 5 mai și 21 iulie 2016, iar scopul acestuia  constă în creșterea vizibilității valorilor protejate în Situl Natura 2000 – Valea Mostiștea, în rândul copiilor și al comunității locale, prin desfășurarea unor activități educaționale indoor și outdoor, a unor vizite expediționare ale elevilor din patru școli partenere în arealul sitului, dar și amenajarea unui punct de informare pentru această arie protejată în Lehliu-Gară, și a patru expoziții permanente la școlile gimnaziale din Frăsinet, Gurbănești, Valea Argovei și Lehliu-Gară.

Pe parcusul lunii mai, elevii ciclului gimnazial de la cele patru școli partenere  participă la ore dedicate cunoașterii valorilor naturale din zona Lacului Mostiștea (habitate, păsări, reptile), înțelegerii rolului activităților permise și interzise într-un sit Natura 2000, și nu în ultimul rând, identificării valorilor culturale ce se regăsesc în satele de pe malurile acestei comori a județului Călărași. Asociația CEDDU va pregăti o serie de materiale de informare (broșuri, planșe, afișe, proiecte de lecție, CD-uri) ce vor fi diseminate în toate școlile din  județ.

La evenimentul de deschidere a proiectului, desfășurat  la Școala Gimnazială nr. 1 Lehliu-Gară, au participat reprezentanți ai partenerilor, ai autorităților locale, ROMSILVA și numeroși elevi.

Număr de accesări 222

About The Author

Number of Entries : 1176

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top