$
You Are Here: Home » Politică » Senatorul Filipescu: “Nu ar trebuie să existe pensii speciale! Principiul ar trebui să fie clar: ai contribuit, primești, nu ai contribuit, nu primești!”

Senatorul Filipescu: “Nu ar trebuie să existe pensii speciale! Principiul ar trebui să fie clar: ai contribuit, primești, nu ai contribuit, nu primești!”

Print Friendly, PDF & Email

Senatorul PNL, Răducu Filipescu, s-a pronunțat împotriva pensiilor speciale, după ce acest subiect a reajuns în atenția unor parlamentari. Liberalul din Călărași crede că cel mai cinstit este ca fiecare să primească pensie în funcție de cât a cotizat la sistemul asigurărilor sociale: “Nu ar trebuie să existe pensii speciale… poate pentru oameni cu performanțe deosebite, cu merite excepționale. Eu nu sunt de acord cu aceste pensii speciale. Eu cred în principiul contributivității. Nu fac pe populistul, dar principiul ar trebui să fie clar: ai contribuit, primești, nu ai contribuit, nu primești. Nu e logic?”

În schimb, Filipescu este de acord ca pensionarii din fostele CAP-uri să primească pensii mai mari, constatând că sunt oameni care au muncit o viață întreagă în agricultură și acum au pensii extrem de mici.

Pus în situația să dea un răspuns clar în legătură cu pensiile speciale pentru parlamentari, senatorul de Călărași, Răducu Filipescu, s-a declarat ferm împotriva acestor avantaje pentru aleși: “Nici eu nu sunt de acord cu o pensie specială pentru mine…”

Număr de accesări 130

About The Author

Number of Entries : 857

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top