You Are Here: Home » Actualitate » Secretara fostului preşedinte al C.J. Răducu Filipescu, noul director al Bibliotecii Judeţene

Secretara fostului preşedinte al C.J. Răducu Filipescu, noul director al Bibliotecii Judeţene

Print Friendly, PDF & Email

elena dinca Meteahna românilor de a-şi promova nepoţii, rudele, în  funcţii comode cu remunaraţie bună, probabil că este cel mai mare rău adus administraţiei publice. În toate  instituţiile publice din ţară sunt promovaţi oameni al căror singur atuu este faptul că sunt rude sau sunt  protejaţi de şefii ierarhic superiori. Nici Consiliul Judeţean Călăraşi nu face excepţie de la această regulă. Pe ultima sută de metri a mandatul de preşedinte al Consiliului Judeeţan , Răducu Filipescu a demonstrat că nepotismul este promovat la rang înalt. În luna iunie a.c. a fost organizat, pentru a treia oară, consecuvit, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Bibliotecii Judeţene ,, Alexandru Odobescu”.  Singurul concurent a fost, nimeni alta, decât Elena Dincă, directorul de cabinet al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu. Mai pe româneşte, spus, Elena Dincă a fost secratara preşedintelui Consiliului Judeţean, cea care a obţinut la concursul de ocupare a funcţie de director al  Bibliotecii Judeţene nota 8,81, fiind declarată admisă.

Consilierul Judeţean Liviu Vârtejeanu:”Organizarea concursului nu a fost transparentă”

Numirea Elenei Dincă  în funcţia de director al  Bibliotecii Judeţene   se confirmă numai prin punerea în dezbatere a unui proiect de hotărăre de Consiliul Judeţean pe această temă. În prima şedinţă a noului Consiliu Judeţean ce a avut loc în urmă cu o săptămână a fost supus spre aprobare respectivul proiect. Numai că, o bună parte din consilierii judeţeni nu au văzut cu ochi buni această iniţiativă. Consilierul judeţean, Liviu Vărtejeanu a susţinut în plenul şedinţei că organizarea concursului nu a fost una transparentă şi a propus punerea în discuţie a proiectului  pentru o altă dată, pentru ca aleşii judeţeni să cunoască mai bine  toate detaliile în această privinţă. Drept urmare, proiectul a fost retras  de pe ordinea de zi .

Intervievat dacă Elena Dincă  are experinţa necesară pentru a conduce Biblioteca  Judeţeană Călăraşi, Răducu Filipescu, vizibil iritat, a răspuns ironic: ,,Dar ce crezi că iţi trebuie experienţă să citeşti cinci cărţi!? Ce, trebuie să fii academician ca să fii director de bibliotecă. Da, ce , e Biblioteca Naţională!? Are 15.000 de volume pe care le numără de dimineaţa până seara.”

Oricum, Elena Dincă, daca va fi numită în funcţia de director executiv al Bibliotecii ,,Alexandru Odobescu”,  va avea o grea misiune. Va trebui să gestioneze un număr de aproximativ 400.000 de volume, să eficientizele existenţa acestei instituţii pentru o mai mare deschidere spre comunitatea călărăşeană şi să administreze noul sediul al acesteia ce va fi finalizat, probabil, anul viitor.

Număr de accesări 1.835

About The Author

Number of Entries : 1176

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top