You Are Here: Home » Actualitate » Sărbătoarea de Bobotează, marcată de Primăria Călărași

Sărbătoarea de Bobotează, marcată de Primăria Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Boboteaza sau Sărbătoarea Botezului Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale românilor, aceasta fiind organizată cu fast si foarte multe obiceiuri.

La Bobotează se sfinţesc toate apele, iar preotul se duce la o apă unde arunca o cruce. Mai mulţi bărbaţi se aruncă în apă ca să o aducă înapoi, iar cel care reuşeşte să ajungă primul la ea primeşte binecuvântarea preotului şi se consideră că va avea noroc tot anul.

Și în acest an, Primăria Călărași a marcat această sărbătoare. La biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”(Volna), P.S. Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, alături de un sobor de preoţi, a oficiat o slujbă religioasă. A urmat, apoi, pe malurile Borcei, slujba Aghezmei Mari și aruncarea Sfintei Cruci, care a fost recuperată din apă, pentru al 8-lea an consecutiv, de Iulian Boscornea, profesor de sport, la o scoală din comuna Modelu. Acesta a fost  felicitat de către edilul municipiul Călăraşi, Daniel Drăgulin, şi de către P.S. Vincenţiu.

La finalul evenimentului, în parcul central, au fost oferite călărăşenilor  porțiile de fasole şi  vin fiert, pregătite special pentru acest moment.

La manifestările dedicate Bobotezei au participat, alături de repezentanţii primăriei Călăraşi, prefectul judeţului, George Iacob, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuță, consilieri locali şi judeţeni, precum şi reprezentanți ai instituţiilor publice.

 

Număr de accesări 196

About The Author

Number of Entries : 873

© Copyright 2011-2019, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top