You Are Here: Home » Actualitate » Saint Gobain investește într-o nouă linie de fabricație, la Călărași

Saint Gobain investește într-o nouă linie de fabricație, la Călărași

Print Friendly, PDF & Email

PICSaint-Gobain a cumpărat, recent, spațiul deținut de PIC, la ieșirea din oraș, pentru a face transferul unei linii de parbrize, care va fi adusă de la Cracovia, în Călărași.

Președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, a declarat că a avut o primă discuție cu aceștia, atât în calitate de fost președinte al Consiliului Județean,  cât și ca bun prieten cu o parte din conducerea acestei companii.

Discuțiile s-au purtat și cu actuala conducere a Consiliului Județean, a menționat acesta.

În conferință de presă, Răducu Filipescu a declarat:

“Am făcut lobby pentru ca această investiție să se facă aici. Conducerea firmei de la Călărași s-a schimbat, a venit un neamț, plin de elan, care vrea să facă două investiții: o linie de parbrize, pentru Ford, și încă una de geamuri. Doar cu noua linie de fabricație a parbrizelor se vor crea 200 de noi locuri de muncă, în Călărași, plus alte locuri de muncă, dar care nu vor implica forța de lucru din județul nostru. Pentru a putea porni activitatea va fi nevoie de doi ani, ca să fie făcute toate demersurile necesare demontării fostului PIC și construirii noii fabrici. S-au făcut foarte multe studii pentru a vedea dacă trebuie dărâmată fosta clădire a PIC sau construit ceva nou, pentru fabrica de parbrize. Va fi o investiție de 13 milioane de euro.”, a declarat Filipescu.

 

Număr de accesări 948

About The Author

Number of Entries : 758

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top