You Are Here: Home » Actualitate » S-a decis cine va fi președintele Consiliului Județean Călărași

S-a decis cine va fi președintele Consiliului Județean Călărași

Print Friendly, PDF & Email

În cadrul organizației județene a PNL Călărași s-a decis, în această după-amiază, numele celui care va fi propus președinte de Consiliu Județean, din partea partidului ce deține majoritatea.

În urma rezultatelor obținute la alegeri, deputatul Vasile Iliuță a primit girul conducerii județene să fie propus în prima ședință de Consiliu Județean, președinte, iar ca vicepreședinți: Marian Dinulescu și Valentin Barbu.

Iliuță a reușit în alegerile locale să nu piardă niciuna din cele 14 primării (foste PDL) și, în plus, a câștigat o primărie unde bătălia a fost destul de grea, în comuna Cuza-Vodă, pentru că Marius Cojocaru, candidatul PNL, a câștigat în fața primarului în funcție, Aurel Stan.

M.Dinulescu a pierdut, o primărie cu vechime: Budești.

Datorită voturilor obținute, în toate comunele de care a răspuns V.Iliuță, PNL a reușit să câștige majoritatea în Consiliul Județean, obținând direct 16 mandate de consilier județean, plus unul, prin redistribuire, în total, 17.

Rămâne de văzut dacă Dinulescu va accepta să rămână locul 2, în caz contrar putând să fie pusă sub semnul întrebării validarea mandatului său, de consilier județean.

Vom afla curând dacă propunerea validată în BPJ al PNL Călărași, Marian Dinulescu, va rămâne în picioare sau se va merge pe varianta vehiculată încă din momentul apariției numelui său pe lista consilierilor județeni: Vasile Iliuță.

Cel mai sigur, prima ședința de constituire a Consiliului Județean, unde vor fi aleși președintele și cei doi vicepreședinți, va avea loc în cursul săptămânii viitoare și va veni și cu confirmările mult comentate, plăcute pentru unii și neplăcute, pentru alții.

Număr de accesări 3.304

About The Author

Number of Entries : 756

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top