You Are Here: Home » De interes » „Primul loc de muncă” a fost aprobat de plenul Senatului

„Primul loc de muncă” a fost aprobat de plenul Senatului

Print Friendly, PDF & Email

muncaÎncă un proiect legislativ a trecut cu succes de Plenul Senatului, inițiat de UNPR și susținut de senatorul Haralambie Vochițoiu. „Primul loc de muncă” a fost aprobat de plenul Senatului.

Astăzi, marți 6 octombrie a.c. în ședința de plen a Senatului României s-a dezbătut și adoptat propunerea legislativă „Primul loc de muncă”, proiect ce prevede că angajatorii care încadrează în muncă, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani, primesc lunar, pentru fiecare tânăr încadrat pe primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi sunt scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni.

„Noi suntem convinși că proiectul „Primul loc de muncă” – alături de programele „Prima casă” și „Prima mașină” – va fi un proiect revoluționar pe piața muncii și va asigura experiența necesară pentru punerea în valoare a tinerei generații”, a declarat senatorul Haralambrie Vochițoiu.

Gabriel Oprea„Am avut încredere că vom primi tot sprijinul pentru proiectul „Primul loc de muncă”, un proiect pentru tineri, un proiect pentru români. Avem nevoie ca tinerii să rămână în țară. Așa cum am mai declarat, ne interesează soarta țării, România și una dintre priorități este de a asigura pe lângă securitate națională, bunăstare și securitate socială, românilor”, a precizat președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea.

 

Biroul de presă

Număr de accesări 102

About The Author

Number of Entries : 1739

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top