You Are Here: Home » Actualitate » Posturi călduţe pentru politicieni, în administraţia publică, din Călăraşi

Posturi călduţe pentru politicieni, în administraţia publică, din Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

foto-posturi-calduteSistemul ,,Pile, Relaţii, Interese” este o veche  meteahnă a românilor, bine înrădăcinată în cotidian. Dacă, până anii trecuţi, epurarea politică era la ordinea zilei,  singura carte de vizită a unui conducător de instituţie publică ce era pus în funcţie, fiind apartenenţa lui politică şi nu profesionalismul, în prezent s-a inventat o nouă modă, mai ales la Călăraşi. Politicienii călărăşeni care au rămas fără job, după alegerile din vara acestui an, şi-au găsit câte un post călduţ în administraţia publică.  Unul dintre aceştia este Bogdan Georgescu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene ALDE Călăraşi. Acesta ocupă,  în prezent,cu delegaţie,  postul de director executiv al Asociaţiei Ecomanagement Salubris, post  rămas vacant după ce Valentin Barbu a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi.

Surpriză! Postul de director adjunct al Ecomanagement Salubris a fost ocupat, prin concurs, de  fostul viceprimar al municipiului Călăraşi, Marius Dulce, preşedintele Organizaţiei  municipale a PSD Călăraşi. Acesta a  promovat examenul,  pentru postul  respectiv, cu peste 90 de puncte, fiind şi singurul candidat.

Mai mult, la Primăria Municipiului Călăraşi a fost scos la concurs postul de administrator public. Gurile rele spun că acest post este cu dedicaţie, fiind creat pentru a fi ocupat de actualul consilier judeţean Valentin Deculescu, un apropiat al primarului Daniel Drăgulin. Probabil că acest post este o recompensă pentru fidelitatea sa, faţă de actualul edil al Călăraşiului.

Nici fostul primar, Nicolae Dragu, cel care a candidat  la alegerile locale, din vară, pentru funcţia de primar al Călăraşiului, nu a rămas pe tuşă. El a fost numit, de curând, consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă.

După cum se poate observa, niciunul din aceşti politicieni nu şi-a creat o afacere proprie, aducătoare de profit şi generatoare de locuri de muncă pentru călărăşeni.  Dacă ne aducem bine aminte, în campaniile electorale, chiar ei afirmau cât de importantă este dezvoltarea mediului de afaceri, din Călăraşi, care poate crea locuri de muncă.

Se pare că un post călduţ, la stat, este mult mai confortabil, fără  bătăi de cap cu salariaţi şi cu dezvoltarea activităţii economice.

Număr de accesări 627

About The Author

Number of Entries : 1178

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top