You Are Here: Home » De interes » Poliția Rutieră Călărași / Starea tehnică a autovehiculelor, la verificat

Poliția Rutieră Călărași / Starea tehnică a autovehiculelor, la verificat

Print Friendly, PDF & Email

politist-amendaÎn perioada 30 – 31 martie 2016, poliţiştii Serviciul Rutier şi reprezentanţii Registrului Auto Român au organizat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În timpul activităţilor efectuate pe drumurile publice, au fost verificate în trafic 50 de autovehicule înmatriculate atât în România cât și în alte state, fiind constatate  44 de abateri pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de 14.970 lei.

Dintre acestea 33 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto ale căror vehicule nu corespundeau din punct de vedere tehnic circulației pe drumurile publice.

În două situații vehiculele verificate prezentau defecțiuni grave ale mecanismului de direcție, față de cei doi conducători auto fiind dispusă măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile și retragerii certificatelor de înmatriculare până la remedierea defecțiunilor.

Poliţiştii au dispus măsura complementară a reţinerii a 25 de certificate de înmatriculare, printre defecțiunile tehnice identificate fiind: defecțiuni la mecanismul de direcție (2), nivelul ridicat al noxelor (7), defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare (4), elemente de caroserie degradate (3), folii sau tratamente chimice neomologate (2), anvelope cu un grad de uzură peste limita legal admisă sau instalații/dotări neomologate (2).

 

 

 

 

 

 

 

Număr de accesări 315

About The Author

Number of Entries : 779

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top