You Are Here: Home » Evenimente » Pe malul Dunării, au ars trei hectare de vegetație uscată

Pe malul Dunării, au ars trei hectare de vegetație uscată

Print Friendly, PDF & Email

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au interevenit prompt pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de aproximativ 50 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate

În data de 08.08.2016, ora 14.30, un echipaj profesionist de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat să acţioneze pe un teren aparținând Ocolului Silvic, pe malul Dunării, la km 422, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum pe o suprafață de aproximativ trei hectare, iar din cauza vântului exista riscul ca arderea să se propage la pădurea din apropiere.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 50 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.

În urma incendiului au ars aproximativ trei hectare de vegetație uscată, nefiind înregistrate pagube materiale.

Exista posibilitatea ca arderea să se extindă la copacii in imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, eliminând pericolul în timp util.

 

Număr de accesări 98

About The Author

Number of Entries : 756

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top