You Are Here: Home » De interes » Oltenița/Peste 4,5 milioane de lei, evaziune fiscală cu materiale reciclabile

Oltenița/Peste 4,5 milioane de lei, evaziune fiscală cu materiale reciclabile

Print Friendly, PDF & Email

deseuri-metalicePolițiștii din Călăraşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călăraşi, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 50 ani, din localitatea Olteniţa. județul Călăraşi, bănuit de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate comercializarea materialelor reciclabile, în perioada 2008 – 2009, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii toate veniturile obţinute de societate şi ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de deșeuri metalice, de la mai mulţi furnizori din ţară, cu scopul de a diminua baza impozabilă și implicit de a prejudicia bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 4.756.597 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

Bărbatul a fost prezentat Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, instanţa dispunând luarea măsurii controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Număr de accesări 174

About The Author

Number of Entries : 779

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top