$
You Are Here: Home » Actualitate » Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea a lansat, la Călăraşi, seria de dezbateri pentru îmbunătăţirea programului Start –Up Nation

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea a lansat, la Călăraşi, seria de dezbateri pentru îmbunătăţirea programului Start –Up Nation

Print Friendly, PDF & Email

Vineri, 23 februarie,Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, împreună cu Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, doamna Roxana Pațurcă, senator de Călărași și secretarul de stat Adrian Marius Dobre au  avut o întîlnire cu studenții Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară Călărași, cu elevi ai liceelor cu profil tehnologic, viitori întreprinzători, dar și antreprenori din regiune principalele scheme de finanțare pe care ministerul le gestionează în anul 2018.

Ministrul Oprea și secretarul de stat Dobre au prezentat programele derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, punând un accent deosebit pe facilitățile și avantajele oferite de programul Start-Up Nation, programul de Internaționalizare a companiilor românești, programul de Microindustrializare și programul Comerț și servicii.

Un interes deosebit pentru cei peste 130 de participanți a prezentat programul Start-Up Nation, pe marginea căruia au fost lansate ample dezbateri. Pentru a veni concret în sprijinul viitorilor antreprenori, ministrul Oprea a decis că va delega persoane din cadrul Agenției pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare Export Ploiești care să prezinte tehnic toate detaliile programului, pentru toți tinerii interesați, într-o viitoare sesiune de informare, organizată cu susținerea Instituției Prefectului Călărași.

În final, ministrul Ștefan Radu Oprea împreună cu secretarul de stat Ciprian Pandea i-au asigurat pe calărășeni că vor avea parte de tot sprijinul acestora în dezvoltarea mediului de afaceri și le-au mulțumit pentru participare.

Discuțiile au avut loc în cadrul turneului de promovare a ediției 2018 a Programului Start-Up Nation, inițiat de ministrul Oprea pentru creșterea atât a gradului de informare a viitorilor antreprenori, cât și a celui de absorbție a fondurilor de la bugetul de stat, puse la dispoziția IMM-urilor.

La  dezbatere au participat și prefectul George Iacob, subprefectul Mihăiță Constantin Beștea, precum și Sorin Vrăjitoru, deputat de Călărași.

În a doua parte a zilei, ministrul Ştefan Radu Oprea alături de Eugen Teodorovici au susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia, a prezentat    concluziile întâlnirilor pe care le-au avut la Călăraşi.

„Întâlnirile pe care le-am avut la Călăraşi au fost extrem de active, atât dezbaterile cu studenţii, cât  şi cu mediul de afaceri pentru ca a adus elemente clarificatoare în ceea ce priveşte programul Start-Up  Nation 2018 care va fi unul simplificat şi transparent. El va da posibilitatea de a fi evaluat uniform în toate regiunile ţării. Oricine va dori să aplice pentru programul Start Up trebuie  să fie convins că singura departajare este  o evaluare corectă a planului de afaceri  şi atât. De asemenea, discuţiile cu mediul de afaceri au fost extrem de interesante şi, cu certitudine, le vom continua la  Călăraşi.”, a spus ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea.

Totodată, Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a avut o întâlnire cu reprezentanţii Administraţiei Fiscale Judeţene Călăraşi pentru a afla problemele cu care aceştia se confruntă în activitatea zilnică.

La finalul zilei, cei doi miniştri, alături de reprezentanţii Organizaţiei Judeţene PSD şi prefectul George Iacob au avut o întâlnire informală cu primarii din judeţul Călăraşi.

Număr de accesări 103

About The Author

Number of Entries : 1181

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top