You Are Here: Home » Evenimente » Managerul Centrului Cultural vine cu idei noi

Managerul Centrului Cultural vine cu idei noi

Print Friendly, PDF & Email

 Publicul călărăşean a demonstrat că iubeşte şi susţine actul cultural. În ultima perioadă, manifestările artistice au fost intensificate ca număr şi ca gen cultural, o mare influenţă asupra acestui fapt având-o şi inaugurarea Casei de Cultură Barbu Ştirbei din municipiul Călăraşi, dar şi transformarea postului de director al Centrului Cultural Judeţean într-unul de manager.

Primul care a ocupat o astfel de funcţie a fost Liviu Anghel. Contestat de mulţi în momentul obţinerii postului, acesta a demonstrat că poate gestiona cu brio instituţia de cultură şi chiar a realizat venituri prin activităţile şi proiectele derulate. La sfârşitul anului 2011, însă, Liviu Anghel şi-a dat demisia, invocând probleme personale, şi a lăsat liberă funcţia de manager.

Radu Dinulescu va organiza la Călăraşi un Festival de circ pe scenă

A fost nevoie de organizarea a două concursuri pentru ca postul să fie ocupat. Astfel, a ajuns la Călăraşi Radu Dinulescu.

Proiectul său de management a convins juriul să-l desemneze câştigător.

Din acelaşi înscris am aflat şi noi că are planuri mari pentru cultura călărăşeană.

Noul manager apreciază activitatea de până acum a instituţiei de cultură, dar propune o intensificare a acesteia. Atragerea publicului de toate vârstele şi o mai bună vizibilitate pentru actul cultural poate însemna o sursă de venit suplimentar.

O altă variantă pentru obţinerea de venituri ar putea fi producerea de spectacole cu succes la public în limbi străine. Pot fi, astfel, cucerite pieţe precum Ungaria, Germania şi Franţa.

Totodată, înnoirea repertoriului formaţiilor proprii şi organizarea unui Festival de circ pe scenă – un lucru inedit pentru judeţul nostru -, vor contribui la revigorarea vieţii artistice din Călăraşi.

„Personal aş fi interesat de două proiecte speciale ce pot face parte din activităţile Centrului Cultural Judeţean: crearea unor păpuşi gigant de peste 3 m, păpuşi care să fie purtate de tineri mânuitori. Aceste păpuşi pot fi folosite în paradă, pe stradă, cu ocazia unor evenimente speciale. Apoi, îmi doresc să amenajăm un studio pentru filmări, cu scopul realizării de filme cu păpuşi şi marionete în combinaţie cu imagini 3D. Este un deziderat pe care l-am avut şi la instituţia pe care am condus-o până acum şi cu care am ajuns la faza de organizare a spaţiului în care urma să se desfăşoare această activitate, dar nu am putut finaliza proiectul.” menţionează Radu Dinulescu.

Un alt obiectiv al lui Radu Dinulescu este utilizarea Centrului de Afaceri. Acolo, managerul îşi doreşte amenajarea unei şcoli de informatică, artă vizuală, animaţie 3D, design şi imagine publicitară.

Un scurt CV al noului manager

Radu Dinulescu s-a născut la 16 aprilie 1956, la Bucuresti. A absolvit în anul 1980 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru – Cinematografie – TV Bucuresti, obţinând diploma de licenţă în artă, specializarea regie.

În perioada 1980 – 1982, a activat ca regizor la Teatrul Municipal Baia Mare, apoi la Teatrul Municipal Arad (1982-1984).

În anii 1986 şi 1987 a fost profesor la “Acting Studio” şi “Reit Tzvi”, două facultăţi de teatru din Tel Aviv. În acelaşi oraş a fost şi director de teatru, în perioada 1987-1999.

Regizor, scenarist, realizator de decoruri, costume şi marionete, Radu Dinulescu a colaborat cu prestigioase companii teatrale din ţară şi din străinătate.

În anii 2007 şi 2008 a fost director al Festivalului “Euromarionete” din Arad, festival al artei de animaţie. În 2008 a fost director al “Festivalului Clovnilor” din Sighişoara.

La Călăraşi a venit după ce a încheiat cu brio un mandat complet şi a condus Teatrul de Marionete din Arad timp de 5 ani (între anii 2006 şi 2011).

Fostul manager, Liviu Anghel, îşi doreşte o infrastructură culturală mult mai puternică

Am dorit să aflăm şi părerea celui care a lăsat, prin demisia sa, postul de manager liber. Aflăm chiar de la Liviu Anghel care sunt avantajele şi dezavantajele ocupării funcţiei de manager la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi:

„Este un post frumos, onorant, care îţi poate oferi satisfacţii profesionale serioase. Din păcate, însă, Centrul Cultural Judeţean este un mastodont cu fundaţie de lut. În sine, instituţia are obiective şi realizări frumoase în comparaţie cu ce se întâmplă în alte părţi în România, dar nu există o infrastructură. Dacă vrei ceva de calitate, trebuie să construieşti alte instituţii în jur. Nu avem o şcoală de arte, nu avem activitate în căminele culturale din judeţ…În prezent, există doar câteva încercări timide ale unor artişti.” a declarat pentru publicaţia noastră fostul manager al centrului, Liviu Anghel. Acesta a completat spunând că „noul manager are un atu prin sala de spectacole Barbu Ştirbei, dar mai ales prin amenajarea cinematografului 3D.”

Număr de accesări 162

About The Author

Number of Entries : 7

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top