You Are Here: Home » Actualitate » Mai puțini candidați, decât posturi de director, în județul Călărași

Mai puțini candidați, decât posturi de director, în județul Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Miercuri, 12 octombrie, începând cu ora 10.00, la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, din Călărași, va avea loc examenul pentru ocuparea posturilor de directori, la școlile și liceele, din județ.

Inspectorul general școlar, Constantin Tudor, a declarat, pentru Actualitatea de Călărași că s-au înscris 108 candidați pe 118 posturi, dar doi candidați au fost respinși pentru că nu aveau dosarele complete.

Dacă la unele grădinițe și școli, din mediul rural, nu s-a înscris niciun candidat, în mediul urban sunt situații când sunt și trei candidați, pe un post de director.

“Mâine, miercuri 12 octombrie, are loc proba scrisă – testul grilă- care va fi punctat pe loc, nota minimă fiind 7. Cei care trec de proba scrisă vor participa la proba de CV și interviu, care va avea loc după data de 17 octombrie, pentru că planificarea o vom face în funcție de numărul celor care rămân în concurs.

Din comisia de examinare fac parte: un reprezentant al Inspectoratului Școlar, doi membri ai consiliilor de administrație din școală și doi reprezentanți desemnați de autoritățile locale, din fiecare localitate, care are candidați la concurs.

La instituțiile de învățământ unde directorul în funcție nu s-a înscris la concurs, acesta va fi eliberat din funcție, pentru că neparticiparea arată că nu a dorit să mai ocupe funcția respectivă. Vom pune, în acest caz, directori interimari, până va fi stabilit viitorul concurs.”, a declarat insp. gen. școlar, Constantin Tudor.

Candidații care vor fi declarați admiși, vor semna contractul de management, pe următorii 4 ani de zile.

Număr de accesări 770

About The Author

Number of Entries : 824

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top