You Are Here: Home » Actualitate » Locuinţele de tip ANL, din Călăraşi, vor fi scoase la vânzare

Locuinţele de tip ANL, din Călăraşi, vor fi scoase la vânzare

Print Friendly, PDF & Email

anlÎn sedinţa Consiliului Local, de miercuri, 24 august, consilierii au aprobat, cu  unanimitate de voturi, Proiectul de Hotărâre privind punerea în aplicare a Regulamentului de vânzare a locuinţelor de tip ANL, din municipiul Călăraşi.  Conform Legii nr.152/1998, locuinţele ANL reprezintă locuinţe pentru tineri destinate închirierii.

Potrivit Regulamentului, aceste locuinţe ce  sunt în administrarea Serviciului Public  Centrale Termice şi Administrare  Fond Locativ(SPCTAFL)  se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora. Vânzarea locuinţelor ANL se realizeaza la solicitarea  chiriaşilor dupa expirarea a minimum un an de inchiriere neîntreruptă către acelaşi titular sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului. Titularul contractului de închiriere şi membrii familiei acestuia(soţ,sotie, copii sau alte persoane în intreţinerea acestuia) pot beneficia o singura data de cumpărarea unei locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Pentru a cumpara locuinţa de tip ANL, titularul contractului de închiriere şi membrii familiei acestuia   nu trebuie să deţină o altă locuinţă în proprietate, inclusiv casă de vacanţă, cu excepţia cotelor-părţi dintr-o locuinţă, dobândite în condiţiile legii, dacă acestea nu depăşesc suprafaţa utilă de 37.00 de metri pătraţi, conform prevederilor legale. Venitul mediu brut pe membru de familie, la data vânzării, să nu depăşească cu 100% salariul mediu brut pe economie iar  Contractul de închiriere să fie valabil la data depunerii cererii de cumpărare şi la data vânzării.

Solicitantul sa nu figureze cu debite la plata chetuielilor de întreţinere şi la chirie.Preţul de vânzare a locuinţelor ANL este de   1.758,88 lei/mp cu TVA.

 

 

Număr de accesări 619

About The Author

Number of Entries : 1176

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top