You Are Here: Home » Actualitate » Județul Călărași/ Viscolul închide circulația și școlile

Județul Călărași/ Viscolul închide circulația și școlile

Print Friendly, PDF & Email

viscol drumuriViscolul puternic și zăpada care au pus stăpânire pe județul Călărași au blocat toate drumurile județene și au închis școlile luni, 18 ianuarie, așa cum anunță Inspectoratul Județean Școlar Călărași.

Circulația cu bacul peste Dunăre a fost și ea sistată de sâmbătă seara și doar două drumuri naționale sunt deschise, la această oră: DN 31 Oltenița -Călărași și DN3B Călărași-Borcea-Fetești.

De asemenea, pe raza județului Călărași toate drumurile județene sunt închise, trenurile nu circulă, autostrada A2 este închisă, iar 16 localități, din județ, au rămas fără curent electric.

În ceea ce privește municipiul Călărași, primarul Daniel Ștefan Drăgulin a  făcut următoarea precizare:

„Utilajele de deszăpezire au ieșit începând cu ora 03.00 pe străzile municipiului Călărași. 61 din cele 64 de utilaje cuprinse în programul de iarnă sunt în funcțiune de atunci. S-a acționat în prima fază pe arterele principale, dar și pe cele secundare. Am convocat în această dimineață și comandamentul de iarnă unde am avut ca invitați consultanți ai Poliției Municipiului Călărași și am stabilit ca priorități pluguirea pe arterele principale, decongestionarea și împrăștirea cu material antiderapant în intersecții, dar și la intrările de la Spitalul județean, Serviciul de Ambulanță și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Prioritate zero sunt și oamenii fără adăpost care sunt prinși de viscol pe stradă. Am preluat deja doi dintre aceștia pe care i-am cazat la Căminul de bătrâni.

Totodată, din cauza căderii unor pomi în urma vântului puternic, s-a luat decizia ca o echipă să fie pe teren în permanență pentru asemenea urgențe. Vă rugăm să ne informați cu privire la pericole iminente din cauza unor arbori și vom acționa în consecință.

În același timp vrem să facem un apel către conducătorii auto să evite deplasarea pe perioada vremii nefavorabile și să nu blocheze arterele pentru ca utilajele de deszăpezire să-și facă datoria. Mai mult, rugăm insistent toți călărășenii să nu arunce zăpadă pe carosabil.”

 

Număr de accesări 641

About The Author

Number of Entries : 758

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top