You Are Here: Home » Actualitate » IPJ Călărași/ Pot exista pericole pentru circulația rutieră

IPJ Călărași/ Pot exista pericole pentru circulația rutieră

Print Friendly, PDF & Email

La data de 6 ianuarie a.c., în intervalul orar 02:00 -18:00 va intra în vigoare o atenţionare cu cod portocaliu de viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care vizează şi judeţul Călăraşi.

 Cetăţenii trebuie să evite să plece la drum pe timp de viscol, iar dacă nu-şi pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcţional.

Trebuie verificată funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizate luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, acolo unde este semnalat acest fenomen!

Participanţii la trafic trebuie să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire pentru degajarea căilor de circulaţie!

 

Număr de accesări 375

About The Author

Number of Entries : 779

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top