You Are Here: Home » Învăţământ » Insp. Școlar Tudor/Activitatea after-school va fi reorganizată

Insp. Școlar Tudor/Activitatea after-school va fi reorganizată

Print Friendly, PDF & Email

after_schoolControlul Curții de Conturi Călărași, la școlile care organizează activitatea de after-school, a făcut ca Inspectoratul Școlar Călărași să ia măsuri, ținând cont de metodologia din legea învățământului.

Inspectorul  general şcolar, prof. dr. Constantin Tudor, a declarat:,, Am avut avut, recent, controlul Curţii de Conturi, care a constat în verificarea modului în care se derulează programele sociale. Noţiunea de “after-school” a fost introdusă, pentru prima dată, în Legea nr.1, a educaţiei. La Călăraşi, avem trei centre after-school: la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu” şi Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazu”. Liceul Eminescu a respectat metodologia privind funcţionarea  centrelor de tip after-school. În schimb, şcolile ,,Nicolae Titulescu” şi ,,Mihai Viteazu” au interpretat metodologia şi au transferat această activitate Asociaţiilor de părinţi, care sunt entităţi cu personalitate juridică. Asociaţiile respective au încasat banii de la copii, au făcut angajări şi au organizat activitatea de tip after-school, fără ca școala să fie implicată. Ne-am consultat cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi  vom face o nouă procedură, pe baza metodologiei din Legea nr.1,  ce va fi aplicată şcolilor care organizează activitatea after-school. Astfel, şcoala respectivă organizează programul de tip after school, tot şcoala cere avizele necesare pentru această activitate şi, de asemenea, tot şcoala stabileşte, în Consiliul de Administraţie, cuantumul contribuţiei părinţilor. Bineînţeles că tot aceasta poate primi subvenţie de la Consiliul Local, pentru  programul respectiv. Şcoala poate face un contract de prestări servicii, cu un ONG sau cu un SRL, pentru organizarea unui program de tip after-school, care poate  face angajări în vederea desfăşurării activităţii extraşcolare”., a declarat inspectorul general școlar.

Constantin Tudor a precizat că va avea o întâlnire cu directorii școlilor care au programe after-school, pentru ca activitatea să se desfășoare fără probleme, de-acum înainte.

Număr de accesări 926

About The Author

Number of Entries : 1740

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top