You Are Here: Home » Evenimente » Incendiu pus intenționat în Comuna Luica. Pagube însemnate

Incendiu pus intenționat în Comuna Luica. Pagube însemnate

Print Friendly, PDF & Email

4443Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au acţionat pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de aproximativ 50 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD, care a acordat îngrijiri în proprietarei, aceasta suferind un atac de panică

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea

       În data de 18.02.2016, ora 18.21, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Luica,  pentru stingerea unui incendiu de plante furajere, care se manifesta violent într-o  gospodărie, proprietate individuală, aparţinând Ioanei E.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la depozitul de plante furajere, existând risc de extindere la celelalte anexe și  bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Proprietara locuinței, Ioana E. a suferit un atac de panică, aceasta primind îngrijiri din partea paramedicilor SMURD, care s-au deplasat la locul incendiului.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 50 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.

În urma incendiului au ars aproximativ 4000 kg de plante furajere (trifoi), valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 500 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Număr de accesări 184

About The Author

Number of Entries : 1739

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top