You Are Here: Home » Evenimente » Incendiu în comuna Șoldanu

Incendiu în comuna Șoldanu

Print Friendly, PDF & Email

pompier-1343746771Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au acţionat rapid pentru stingerea incendiului, timp de aproximativ 20 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza jocului unui copil cu focul în apropierea materialelor combustibile

       În data de 22.02.2016, ora 14.57, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Șoldanu, pentru stingerea unui incendiu de plante furajere, care se manifesta violent într-o  gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui Irinel C.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la depozitul de plante furajere, existând risc de extindere la celelalte anexe și  bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, acţionând rapid și eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 20 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de nepotul proprietarului, care s-a jucat cu chibriturile lângă plantele furajere depozitate în gospodărie.

În urma incendiului au ars aproximativ 1000 kg de plante furajere, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 300 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 80.000 de lei.

Număr de accesări 135

About The Author

Number of Entries : 1739

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top