You Are Here: Home » Actualitate » Gradiniţele din Călăraşi militează pentru integrarea copiilor cu Cerinţe Educaţionale Speciale

Gradiniţele din Călăraşi militează pentru integrarea copiilor cu Cerinţe Educaţionale Speciale

Print Friendly, PDF & Email

Pentru a marca, într-un mod inedit, Ziua  Persoanelor cu Dizabilităţi, copiii şi cadrele didactice de la Grădiniţele cu Program Prelungit:” Step by Step”, “Amicii” şi Grădiniţa cu Program Normal Nr. 10, din Călăraşi, au desfăşurat, luni, 5 decembrie, o deosebită acţiune, menită să pună accentul pe necesitatea integrării copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES). Acţiunea face parte din proiectul  de parteneriat educaţional: ”Trei parteneri, acelaşi scop: Integrarea copiilor cu CES.”

Proiectul este inţiat de cadrele didactice ce îşi desfăşoara activitatea în domeniul învăţământului special integrat, la cele trei grădiniţe. Iniţiativa realizării acestui proiect s-a făcut din dorinţa de a colabora, de a coopera, precum şi pentru o integrare bună a copiilor cu C.E.S., în scopul dezvoltării relaţiei de socializare între copii şi comunitate. În acest mod va fi asigurată combaterea marginalizării copiilor cu CES, realizându-se premisa  dezvoltării unor relaţii de toleranţă, întrajutorare, prietenie şi colaborare.

Activitatea ce avut loc la începutul acestei săptămîni s-a numit „Hora prieteniei” şi a avut participanţi copiii cu CES, înscrişi în toate grupele speciale, educatori, părinţi şi bunici, precum şi preşcolari din învăţământul de masă.

Fiecare grupă de copii a făcut câte o felicitare de Crăciun, pe care au înmânat-o trecătorilor pe stradă, împreună cu un pliant. Trecătorii au socializat cu copiii, spunându-le ,, Sărbători fericite”, o urare cu un puternic impact emoţional. Apoi, copiii cu CES, împreună cu ceilalalţi colegi ai lor,   au cântat,  au dansat şi au efectuat diverse jocuri, dragi copilăriei lor: ” Ursuleţul doarme” , „Podul de piatra”, „Deschide urechea bine” .

Demn de menţionat că este faptul că  grupa  mijlocie ,,Isteţii”, de la Grădiniţa „Step by Step”,  coordonată de educatoarea Georgeta Luca, a fost alături de copiii cu CES, în această frumoasă acţiune.

Coordonatorii activităţii:”Hora prieteniei” au fost : prof. înv.preşcolar special Ene Elena-Mihaela- G.P.P. „STEP BY STEP”; prof.psihopedagog Mănescu Carmen Elvira- G.P.P. „AMICII”; prof. psihopedagog Zeţa Pompilia- G.P.P. „AMICII; prof.- educator Cangea Monica- G.P.N. NR. 10.

Număr de accesări 439

About The Author

Number of Entries : 1176

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top