You Are Here: Home » Actualitate » Garda de Mediu Călărași/ „Nu avem nicio problemă cu mirosul creat de dejecțiile animaliere”

Garda de Mediu Călărași/ „Nu avem nicio problemă cu mirosul creat de dejecțiile animaliere”

Print Friendly, PDF & Email

Mirosul greu de suportat, pe timp de vară, în special, în municipiul Călărași, a devenit o „obișnuință”, pentru locuitori.

După poluarea fonică, din cauza nunților de romi, călărășenii se confruntă și cu poluarea aerului, la nivel de oraș, din cauza emanării în atmosferă a unui miros greu respirabil, produs de societățile care au ca obiect de activitate creșterea porcilor și păsărilor.

Primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, a trimis o adresă Gărzii de Mediu Călărași, atrăgând atenția asupra disconfortului olfactiv, fapt ce nemulțumește, de ceva timp, locuitorii urbei.

Răspunsul primit este halucinant: „Au fost constatate mirosuri specifice activității de creștere a păsărilor/porcilor în imediata apropiere a halelor, în zona ventilatoarelor”!!!– deci nu în oraș, așa cum simțim cu toții.

De altfel, conducerea Gărzii de Mediu Călărași, în frunte cu directorul Ion Neagu, are o cu totul altă părere despre ceea ce se întâmplă, în municipiul Călărași, conform răspunsului transmis Primăriei Călărași, spunând că toate societățile sunt autorizate, nu există miros, decât! în afara orașului, fără -măcar- să considere necesar să fie instalate filtre suplimentare, care să oprească degajarea mirosului.

De menționat și faptul că răspunsul la adresa trimisă de Primăria Călărași (din 28.06.2016) a fost dat, fix, la o lună de la transmiterea acesteia.

Daniel Ștefan Drăgulin a declarat că nu se mulțumește cu răspunsul primit și că va face o adresă și către Prefectura Călărași, iar dacă nu se iau măsurile necesare, va transmite o adresă și Ministerului Mediului.

Mai jos, aveți răspunsul primit de la Garda de Mediu Călărași.

Garda 1Garda 2

 

Număr de accesări 764

About The Author

Number of Entries : 1739

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top