You Are Here: Home » Politică » Filipescu a estimat corect rezultatul PNL, la alegerile parțiale

Filipescu a estimat corect rezultatul PNL, la alegerile parțiale

Print Friendly, PDF & Email

Alegerile parțiale din 11 iunie, în cele 49 de localități, din țară, au venit să confirme-la zi- puterea partidelor aflate pe eșicherul politic.

Cu două zile înainte de alegeri, senatorul Filipescu a estimat corect un scor pentru PNL, la nivel național, dar și local:

“Înainte de a candida, Iulian Iacomi mi-a cerut sfatul dacă să revină sau nu, la Primărie, ținând cont și de ceea ce va fi după mandatul de deputat. I-am spus că dacă va primi și o funcție în partid, merită să se ducă, dacă nu, nu. Iacomi a afirmat atunci că va primi postul de președinte executiv, în partid, și că vrea să se întoarcă, pentru că nu îi place în Parlament și îl cred, pentru că nici mie nu îmi place cum se desfășoară activitatea acolo. Revenind la alegeri, va fi o surpriză plăcută dacă măcar un post, din cele două localități (Lehliu-Gară și Unirea), vom câștiga, dar nu cred.

La nivel național, din 49 de localități, probabil că vom câștiga 16 localități, ceea ce nu ar fi rău deloc, pentru că acesta este potențialul PNL: înseamnă 33% și ar fi bine să putem atât.”, a spus Filipescu.

De menționat că la alegerile parțiale din 11 iunie, PNL a câștigat în 16 localități, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, declarând că PNL se află pe un trend pozitiv și are nevoie de mai multă fermitate, determinare și prezență politică.

La nivel județean, rezultatul alegerilor în cele două localități, Lehliu-Gară și Unirea, a fost următorul:

Lehliu-Gară: din 3395 de voturi valabil exprimate, Iulian Iacomi (PSD) a obținut 1606 voturi -47,30%, Laurențiu Bănescu (PNL) – 1228 de voturi – 36,17%, Ștefania Moga (independent) – 539 de voturi – 15,88% și PMP 22 de voturi -0,65%.

Unirea: din 1506 de voturi valabil exprimate, Florin Belu (PSD) a obținut 1009 voturi – 67%, Aurica Pârlea (PNL) 444 de voturi – 29,46% și PMP 35 de voturi – 2,32%.

 

Număr de accesări 234

About The Author

Number of Entries : 873

© Copyright 2011-2019, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top