$
You Are Here: Home » Actualitate » File de Istorie/520 de ani de la prima călătorie a lui Vasco da Gama

File de Istorie/520 de ani de la prima călătorie a lui Vasco da Gama

Print Friendly, PDF & Email

Pe  8 iulie, se împlinesc 520 ani de la  începerea primei călătorii pe mare a lui Vasco da Gama, din  Europa spre India.

Vasco da Gama, conte de Vidigueira, s-a născut în anul 1460 sau 1469 la Sines și a decedat pe 24 decembrie 1524, la Kochi, India.

Acesta a fost un explorator portughez din perioada Marilor descoperiri care a descoperit calea maritimă dintre Europa și India.

Pe 8 iulie 1497, Vasco  da Gama și-a început prima călătorie pe mare din Europa spre India. El a refăcut traseul lui Bartolomeo  Diaz, dar nu a mai făcut cabotaj. Pornește din portul Restelo Lisabona la bordul corabiei Nau S. Gabriel (120 de tone), iar fratele său Paulo da Gama la bordul lui S. Rafael, însoțiţi de corăbiile Bérrio, Santa Fé) (100 de tone) sub comanda căpitanului Nicolao Coelho. Echipajul flotei însuma 150 -170 de oameni, sub comanda celor mai buni căpitani și cârmaci din Portugalia cu experiență de navigare pe Oceanul Pacific.

Vasco da Gama ajunge în India trecând pe lângă cel mai sudic punct al Africii, pe care îl numește„ Capul Bunei Speranțe”. Se reîntoarce în Portugalia după 2 ani, cu o cantitate impresionantă de mirodenii.

Prima navă din flota sa sub comanda lui Nicolao Coelho ajunge înapoi în patrie la 10 iulie 1499.

Vasco da Gama descoperă, astfel, un nou drum spre India.

Autor: Crina Elena Mihai

Număr de accesări 57

About The Author

Number of Entries : 1181

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top