You Are Here: Home » Actualitate » După alegerile parlamentare, județul Călărași redevine “roșu”

După alegerile parlamentare, județul Călărași redevine “roșu”

Print Friendly, PDF & Email

Alegerile parlamentare, din 11 decembrie, au venit cu un scor nebănuit, atât de conducerea PNL, cât și de conducerea organizației județene a PSD Călărași.

Cele 37 de localități cu primari PNL, nu au reușit să incline balanța în favoarea partidului preferat la locale, iar PSD, având primari în doar  17 localități, a obținut peste 50% din voturi.

De altfel, PSD a câștigat toate orașele și municipiile, din județ.

Trendul, de la nivel national, s-a menținut și la nivelul județului nostru, PSD câștigând detașat alegerile, atât la nivelul municipiului Călărași, cât și la nivelul întregului județ.

Dacă în timpul campaniei electorale, PNL Călărași, prin vocea președintelui organizației județene, Răducu Filipescu, spunea că se bate să obțină și al treilea post de deputat, după numărarea voturilor din aproape toate secțiile de votare, scorul arată că PSD are peste 50%, iar PNL atinge  29%, din voturile valabil exprimate.

Ceea ce înseamnă că PNL Călărași poate avea un senator –prin redistribuire-Răducu George Filipescu și un deputat (sigur) Cătălin Predoiu, iar  cel de-al doilea post de deputat, al Ralucăi Surdu, este incert.

PSD Călărași a obținut un mandat de senator Roxana Pațurcă și două de deputat: Eugen Nicolicea și Iulian Iacomi.

Vom reveni cu amânunte!

Număr de accesări 1.854

About The Author

Number of Entries : 801

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top