You Are Here: Home » Actualitate » Drăgulin:,,Parcarea subterană este “un cartof fierbinte” ce mi l-a aruncat Filipescu!”

Drăgulin:,,Parcarea subterană este “un cartof fierbinte” ce mi l-a aruncat Filipescu!”

Print Friendly, PDF & Email

parcareLupta electorală pentru câştigarea primăriei Călăraşi a început, încă de pe acum, chiar dacă mai sunt aproximativ 8 luni, până la alegerile locale din 2016.

Şi cum bătălia pentru fotoliul de primar al Călăraşiului se anunţă a fi una  foarte  crâncenă,  în spaţiul public sunt aduse unele  teme care fac subiectul unor dispute politice. Una dintre acestea este şi construcţia parcării subterante de 300 de locuri, din centrul vechi al Călăraşiului.

Încă de la începutul anului, preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, a lansat  ideea construcţiei acestei parcări. Numai că, primarul Drăgulin nu a agreat acest proiect fantezist, în opinia sa, afirmând,  că  nu este oportun, în situaţia actuală din Călăraşi, unde alte investiţii sunt prioritare. ,,Filipescu a acreditat ideea că eu nu vreau să facem acea parcare subterană, din faţa Consiliului  Judeţean. M-a chemat la el, m-am dus împreună cu viceprimarul Dulce, și mi-a zis: ,,M-am gândit sa facem parcarea subterană. Se ridică la vreo 2 milioane de euro.” Nu mi s-a părut o sumă mare şi, atunci i-am spus să nu mai facem parcarea din faţa primăriei şi să o realizăm pe cea subterană, dacă suma ce urmează să fie investită este de doar 2 milioane de euro.  Apoi, după cum se ştie,  instituţia noastră a  dat un acord de principiu, pentru această investiţie.  Pe parcurs, am început să ne documentăm şi noi, şi aşa am aflat că o astfel de parcare, cu 300 de locuri, nu se poate face cu o sumă mai mică de 6-7 milioane de euro, din fonduri europene. Dar, în această perioadă nu se pot accesa fonduri europene pentru asemenea investiţii.  Dealtfel, eu i-am spus lui Filipescu că ar trebui să  demarăm modernizarea Prefecturii şi, după aceea, să realizăm parcarea subterană. Credea că Drăgulin muşcă momeala, se apucă să facă o groapă în centrul oraşului şi  să stea aşa, până în primăvară, pentru că nu se ştie din ce surse din finanţare se putea construi acea parcare.

Consiliului Judeţean nu a avut niciun studiu, niciun proiect de oportunitate privind această investiţie, ci doar o singură planşă. I-am mai zis lui Filipescu că nu pot da banii necesari pentru începerea construcţiei parcării, pentru că am şi eu la primărie, alte lucrări în derulare. N-am fost în stare să facem o parcare de 12 ani, în faţa Consililui Judeţean, iar, acum, Filipescu îmi spune că sunt eu frustrat. Parcarea subterană este, de fapt, un cartof fierbinte, ce mi l-a aruncat  Filipescu, ca să mă frig!”, a afirmat primarul Drăgulin.

Număr de accesări 338

About The Author

Number of Entries : 1176

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top