You Are Here: Home » Actualitate » Consiliul Judeţean Călărași direcţionează fonduri, din excedentul bugetar, pentru achiziţia de aparatură medicală

Consiliul Judeţean Călărași direcţionează fonduri, din excedentul bugetar, pentru achiziţia de aparatură medicală

Print Friendly, PDF & Email

aparatura medicalaOdată cu preluarea mandatului său, de preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă a dat o atenţie deosebită dificultăţilor cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. În urmă cu o lună de zile, preşedintele Iliuţă preciza, în faţa presei locale, că instituţia pe care o conduce va face eforturi susţinute pentru dotarea cu aparatură modernă a Spitalului Judeţean.

În opinia sa, această măsură va favoriza atragerea medicilor la Călăraşi. Vasile Iliuţă nu s-a dezis de această iniţiativă şi, la propunerea sa, a fost emis  un proiect de hotărâre ce va fi pus în dezbatere, pe 31 august, de către consilierii judeţeni, care vizează aprobarea excedentului bugetar al Consiliului Judeţean, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2015.

O bună parte a excedentului bugetar, ce se ridică la valoarea de 32,538 milioane de lei, va fi direcţionată pentru investiţii în sănătate. 100.000 de lei vor fi alocaţi pentru obiectivul de investiții ”RK Cazan apa calda, inclusiv proiect, autorizări ISCIR, furnizare și montaj – Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi”. Aceasta investiţie este necesară, întrucât acesta se află într-o stare de uzură fizică avansată, fiind la finele ciclului de funcționare (anul fabricației 1993), punând în pericol încălzirea spitalului, în perioada de iarnă, 2016 – 2017.

Totodată, va fi alocată suma de 756.000 de lei, pentru achiziţionarea unui RMN. Această sumă reprezintă cota de confinanare de 10%, asigurată de Consiliul Judeţean, din valoarea totală de 7.558.000 lei, a echipamentului RMN. Diferenţa de 90% va fi asigurată de către Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, va mai fi alocată suma totală de 1,038 milioane de lei ce va asigura cofinanţarea de 10% pentru achiziţionarea de aparatură ultramodernă, pentru dotarea Spitalului Judeţean Călăraşi. Diferenţa de 90%, din costul dotărilor medicale, va fi alocată de către Ministerul Sănătăţii.

 

Număr de accesări 480

About The Author

Number of Entries : 1176

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top