You Are Here: Home » De interes » CL8/ Strada București este în lucru, dar circulația rămâne deschisă

CL8/ Strada București este în lucru, dar circulația rămâne deschisă

Print Friendly, PDF & Email

strada Bucuresti in lucruPe strada București, de aproape două săptămâni, au început lucrările pentru rețeaua de apă și canalizare. Este vorba de tronsonul cuprins între Bd. Cuza-Voda și strada Dobrogei.

“Se lucrează, prin foraj, pentru a nu mai fi săpat mult, iar circulația va fi oprită doar pe perioade scurte.”, ne asigură directorul Ecoaqua, Cezar Neagu.

“E o lucrare delicată, pentru că subsolul, în această zonă, este destul de ciudat, la adâncimea de 2 metri, la care lucrăm noi, am și rupt în vreo două locuri rețelele noastre de apă, dar nu s-a simțit, pentru că am intervenit la timp. Vremea tine cu noi și sperăm să terminăm, până la finele anului.

Sunt îngrijorat ca și voi, că constructorul nu reușește să mobilizeze suficiente forțe ca să finalizăm această lucrare, dar eu sper că va ieși.”

E un șantaj pe care îl practică constructorul

Directorul Cezar Neagu a mai spus că sunt foarte multe echipamente de adus, motiv pentru care este și întârziată lucrarea, în cadrul deja faimosului proiect CL8, «Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare în judeţul Călăraşi ».

„Toți operatorii din țară sunt pe final de program, iar producătorii de asemenea echipamente nu fac față comenzilor, chiar dacă ele sunt plătite, în avans., afirmă directorul Ecoaqua.

Cezar Neagu a spus că, până la 31 decembrie 2015, vor fi cheltuiți banii europeni, și, după 1 ianuarie 2016,  au primit avizul favorabil să poată cheltui banii prevăzuți pentru cofinanțarea proiectului. Acest fapt le permite să continue lucrările și anul viitor, până la încheierea proiectului, pe 30 iunie 2016.

“E un șantaj pe care îl practică constructorul, pentru că știe că până la 31 decembrie trebuie să cheltuim majoritatea banilor și știe că nu pot să îl opresc. El primește banii de la noi și îi plimbă pentru toate lucrările pe care le are de executat. Apoi, la Călărași, se trezește că îi lipsește reducția de care aveam nevoie și pentru care am întârziat reluarea apei în municipiu, pentru că a trebuit să improvizăm cu o altă piesă și să lucrăm mai mult.

Conform contractului, dacă lucrarea nu va fi gata la timp, constructorului i se va opri garanția de bună execuție.”, declară directorul Neagu.

Valoarea prezentului contract este de 38.893.596,56 lei, fără TVA, din care: 81,84% reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune, 12,52 % Bugetul de Stat, 1,93% bugetul local al localităţii Călărași şi 3,72 % bugetul ECOAQUA SA. .

Număr de accesări 145

About The Author

Number of Entries : 1739

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top