You Are Here: Home » Actualitate » Cercetașii călărășeni au oferit momente de bucurie, celor pe care i-au colindat

Cercetașii călărășeni au oferit momente de bucurie, celor pe care i-au colindat

Print Friendly, PDF & Email

După încă un an de activitate, cercetașii de la Călărași, coordonați de comisar general cercetaș în Asociația Cercetașilor Creștini Români, Mihail Zanfir, au încheiat anul cu obișnuitul program de sărbătoare, pregătit pentru Crăciun.

Scenetele și cântecele de sezon au fost realizate cu multă atenție și dăruire, pentru a-i bucura pe copiii instituționalizați, pe cei prezenți în aer liber, în Piața Prefecturii, dar și pe credincioși, atât ortodocși, cât și catolici.

Lupișorii, Mămăruțele și Cercetașii au reușit să îi încânte pe copiii de la Centrul Sera, au pregătit pachete pentru cei de la Centrul de Zi, din comuna Ștefan cel Mare, iar momentele dedicate Crăciunului le-au prezentat și enoriașilor de la Biserica Catolică, în seara de ajun, celor de la Biserica Sf. Gheorghe, în dimineața de Crăciun, iar în după-amiaza aceleiași zile au urcat pe scena din fața Prefecturii.

Comisarul general cercetaș, Mihail Zanfir, ne-a declarat:

„Suntem în al 10-lea an de activitate-la Calarasi- și, de aproape 8 ani, venim la Biserica Ortodoxă cu serbarea pregătită de noi și cu o scenetă. Grupul de cercetași este format din grupele Lupișori și Mămăruțe, la categoria de vârstă 6-11 ani,  unde sunt 45 copii, iar la Cercetași, grupa de vârstă cuprinsă între 11-17 ani, sunt aproape 60 de copii. Prin scenetele prezentate am dorit să transmitem mesajul de a fi mai buni, mai înțelegători unii cu alții, și, cu ajutorul lui Dumnezeu, să lăsăm această lume mai bună decât am găsit-o!”

Prin activitatea desfășurată de cercetași, copiii au ocazia de a descoperi jocuri cu tradiție, dar care sunt din ce în ce mai rar întâlnite în preocuparea celor de vârsta lor, învață să fie disciplinați, atenți unii cu alții, dar sunt antrenați și în activități în care trebuie să dea dovadă de implicare și responsabilitate.

Cercetașilor călărășeni li s-au alăturat, de curând, și câțiva copii de la Centrul Sera, care au fost atrași de activitățile desfășurate.

Număr de accesări 314

About The Author

Number of Entries : 801

© Copyright 2011-2017, Actualitatea de Călăraşi, All Rights Reserved

Tracked by Hobo
Scroll to top